| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 23:33 Заглавие: Проблем с имобилайзер на Fiat Punto |
|
|
Колата е Fiat Punto 1.1 1997 с фабричен имобилайзер в ключа (rfid). Проблема е че са изгубени ключовете и колата не пали. Имобилайзера е изграден от четец и компютъра на мотора (ecu). В четеца има процесор и памет 93с46. Транспондера е 128 битов на megamos. В паметта са записани трите ключа но само 32 бита от кода им. В ECU-то има процесор 68hc11 и не съм пробвал да го чета преди да съм намерил запис за него. Програмирах един транспондер като кода го изкопирах от друг ключ за Fiat и записах последните 32 бита в паметта на четеца и пак не иска да запали. Пробвах и с ключ и четец от друг Fiat но пак не пали.
Та въпроса ми е дали на някой се намира запис за моторолския процесор. Четох по руските форуми че имало такъв запис с деактивиран имобилайзер.
Ако има и други предложения ще изпробвам всичко. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
БМВ Гост
|
Пуснато на: Чет Май 19, 2005 23:41 Заглавие: Re: Проблем с имобилайзер на Fiat Punto |
|
|
| kostadin iantchev написа: | Колата е Fiat Punto 1.1 1997 с фабричен имобилайзер в ключа (rfid). Проблема е че са изгубени ключовете и колата не пали. Имобилайзера е изграден от четец и компютъра на мотора (ecu). В четеца има процесор и памет 93с46. Транспондера е 128 битов на megamos. В паметта са записани трите ключа но само 32 бита от кода им. В ECU-то има процесор 68hc11 и не съм пробвал да го чета преди да съм намерил запис за него. Програмирах един транспондер като кода го изкопирах от друг ключ за Fiat и записах последните 32 бита в паметта на четеца и пак не иска да запали. Пробвах и с ключ и четец от друг Fiat но пак не пали.
Та въпроса ми е дали на някой се намира запис за моторолския процесор. Четох по руските форуми че имало такъв запис с деактивиран имобилайзер.
Ако има и други предложения ще изпробвам всичко. |
А пробвал ли си да си поръчаш нов ключ в представителството на фиат, ем даже ще ти изтрият загубените да не злоупотреби някой ако ги намери. За една единствена кола просто няма смисъл от гърча. Иначе би трябвало да става ако клонираш ЕЦУто от друга такава кола само че това не решава проблема щото и за първата ще трябват ключовете все пак. |
|
|
 |
Tigar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 0:23 Заглавие: |
|
|
| колега записа на хц11 в еепрома седи 4аст от записа на клю4а а в рама се записва (новия клю4 )след което се компарват и тогава ти дава разрешение да запалиш неми се пише пове4е да ти обяснявам по подробно. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 6:43 Заглавие: |
|
|
Ето ти форума на Фиат и там имаше същия въпрос даже един от регистрираните е ключар и каза как става при подобен случай. Гледам че си от София и той също е от София.
Ако пък и Пунтото е твое то и ти се регистрирай и ще видиш колко интересни неща има и там.Аз също имам Пунто 1.2 пълна инжекция.
http://www.fiat-bg.com/forum/ _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
RAI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 17:34 Заглавие: |
|
|
Новите ключове се продават без запис!
Има така наречените мастер-ключове!
Процедурата е следната:
1.Вкарва се мастер ключа вместо контактен ключ е се дава контакт.
2.Изкарва се мастер ключа и се слага новият ключ-компютърът го
обучава.
3.Изкарва се новият ключ-вече със запис.
4.Слага се отново местер ключа и се снема контакта.
ВЕЧЕ МОЖЕШ ДА ПАЛИШ С НОВИЯТ КЛЮЧ!!!
Добре ли разказах процедурата?
Затова ФИАТ е най-малко крадена кола!
УСПЕХИ И ОСТАВИ ПРОГРАМИРАНЕТО!
RAI |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 18:26 Заглавие: |
|
|
От Fiat ми казаха цена 2500 лв. за ECU, IMMO и 3 броя ключове.
Мастер ключа е мастер само за тази кола и никоя друга така че този вариянт отпада. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
|
|
 |
amv Гост
|
Пуснато на: Пет Май 20, 2005 21:15 Заглавие: |
|
|
| Здравейте!Имам RENAULT MEGANE 97 год.Сполетя ме същата участ и мен.Обиколих всички ключари,алармаджии,но ефект 0.Накрая отидох до сервиза на RENAULT ,но ми взеха за ключа+новият код 300лв.2500 ми се виждат множко.Да не те клатят нещо? |
|
|
 |
|