| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
depeche_80_ Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 16, 2011 23:29 Заглавие: Питане за белт драйв на грамофон unitra fonica |
|
|
Не зная към кой форум да пиша за това!!!Ако нещо греша-веднага трийте темата,модератори!!!
Днес ми подариха грамофон
http://allegro.pl/unitra-fonica-belt-drive-electronic-control-gs-464-i1355496711.html
със скопен датчик за следене на оборотите на диска....Някой сблъсквал ли се е с белт драйва,в смисъл ако направя едно стабилизирано твърдо захранване за мотора дали ще даде чак толкова голяма разлика в оборотите...сега се слуша но бърза и забавя кога си иска (според съпротивлението на плочата...може би) Абсурд е да му търся корпуса с датчиците-все пак целия грамофон не струва повече от 35 лв.....
ако е възможно да се стабилизират оборотите до някаква приемлива граница със стабилизация-пишете моля на лични
Ако не -темата за коша!!!
ремъка и моторчето са в отлично състояние11! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2011 0:56 Заглавие: Re: Питане за белт драйв на грамофон unitra fonica |
|
|
Датчика не е ли фото резистор? Отварял съм само един белт и беше с такъв. Според мен няма да стане без следене на оборотите или поне няма да е както трябва. Тук както каза съпротивлението на плочата както и това ремъка .... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2011 9:24 Заглавие: |
|
|
Обикновено потенциометъра за регулиране се разваля, а може и да е някой поизсъхнал кондензатор.
Без регулиране няма да стане. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2011 11:24 Заглавие: |
|
|
Датчикът е фоторезистор,който се скапва с течение на времето.Заменя се с нов и всичко се оправя.Мисля,че на оригиналният-би трябвало да е TESLA -е маркирана и стойността му.Ако не-опитай с 50-100К.Повече проблеми ще имаш с ремъка.Няма начин да не е омекнал,а трудничко ще откриеш нов. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
depeche_80_ Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2011 23:26 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Датчикът е фоторезистор,който се скапва с течение на времето.Заменя се с нов и всичко се оправя.Мисля,че на оригиналният-би трябвало да е TESLA -е маркирана и стойността му.Ако не-опитай с 50-100К.Повече проблеми ще имаш с ремъка.Няма начин да не е омекнал,а трудничко ще откриеш нов. |
Ха,наистина открих такъв датчик(фоторезистор)с кръгъл корпус:доколкото разбрах от четене по форумите необходима ми е и обикнвенна лампа 6,3в за предавател...по интересното стана кога отворих капака -беше "побългарявано" по платката за контрола...едни мостчета...най-вероятно с цигански поялник,дето циганите калайдисват медните тави...зловеща картина!!!Така че грамофона най-вероятно така ще си остане-поне някак си върви !!!Благодаря на всички,които изказаха мнение по темата! |
|
|
 |
|