| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 17, 2011 22:25 Заглавие: Каква е разлика м/у двете длъжности Електрончик и Електроник |
|
|
В регистъра на професиите са споменати и двете длъжности: Електрончик и Електроник. Не мога да разбера обаче каква е разликата между двете длъжности - в какво се състои тя? Ако някой има отговор на въпроса, може да драсне някой друг ред. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 18, 2011 14:09 Заглавие: |
|
|
Електрончик - за работа в Русия, електроник - за България  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 18, 2011 18:19 Заглавие: |
|
|
Това не са длъжности. Какво значи електрончик или електроник? От опит знам че работата на такава длъжност е ала-бала. Не се захващай с глупости. _________________ home studio |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Яну 18, 2011 22:33 Заглавие: |
|
|
А монтажист на електронна апаратура знаете ли какво е :
лятото събирахме чакъла от покрива на един блок, щото течал един апартамент на шефа и щели да му правят ремонт  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2011 8:21 Заглавие: |
|
|
И аз така мисля !
Иначе какво е "Електроник" , много зависи от конкретната работа и фирма , особенно ако вземем под внимание състоянието на покрива на шефа .
Бил съм на такава длъжност , работата ми се състоеше в подръжка на сложна апаратура - електроника/автоматика , т.е. "Електронна подръжка" . |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 19, 2011 17:44 Заглавие: |
|
|
guitman, не си прав - цък
Друг е въпросът за разликата между "професия" и "длъжност".
P.S.
5.1. Професия - съвкупност от сходни знания и умения, придобити в резултат на обучение или трудов опит и определящи способността за реализация в определен вид трудова дейност.
5.5. Длъжност (длъжностно наименование) – съвкупност от функции, задачи и други изисквания към лицето, като знания и умения за конкретен вид трудова дейност, изпълнявани на работно място.
Наименованията на професиите и длъжностите могат да съвпадат в случай, че изискванията като знания и умения, отнасящи се за дадена професия, съвпадат с тези на длъжността.
Електрончик е русизъм.
А това кой как експлоатира персонала е друг въпрос. |
|
|
 |
|