Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

UHF модули

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
model
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Яну 28, 2011 22:39    Заглавие: UHF модули Отговорете с цитат

(моля ако темата не е в правилния раздел да я преместите) Smile

Здравейте! Накратко ще покажа какво точно търся за да разберете:

Трябва да намеря евтини китайски приемни и предавателни модули UHF
В предавателния модул се вкарва PPM сигнал ор RC радиоапаратура,
а към приемника се свързва декодер.
Става дума за управление на RC самолетче но ня по голямо растояние от обикновенното.
Досега се изпозлват различни RC апаратури за урпавление на модели, и те имат обхват минимум 1 км (стандартно)
като рядко модела отива по далече защото трудно се вижда.
НО вече станаха модерни FPV системите с които може да се гледа наживо от модела, все едно карате истински самолет и хеликоптер
(ето видео) http://www.terranova.net/~winger/RCVideoStore/DragonLink/DragonLink.htm

Искам да намеря някакви такива модули и схеми
целта ми е да направя радиоапаратурата да има обхват например около 5-10 километра.
и да е на UHF честота.
изл мощност (предполагам) тярбва да бъде около 0.5-1.5 вата за да достигна такъв обхват (разбира се зависи и от приемника)
В този сайт който по горе дадох се предлагат такива готови модули с приемник но са много скъпи, затова препочитам самоделния вариант
още един важен въпрос е ще има ли проблем тази UHF система ако искам да използвам 900 мегахерца за приемане предаване на видео сигнала (продават сеготови комплекти 900 мегахерца приемник +камера+предавател с различни мощности 200,800 и 1500 миливата)
Аз тъсих модули в интернет на 435 мегахерца но засега нищо.
Също търсих разни усивлатели в сайта на RFMD но там има усилватели а не готови модули за тези честоти.
Благодаря предварително.
Smile
на клипчетата http://www.terranova.net/~winger/RCVideoStore/DragonLink/DragonLink.htm
твърдят че със 500 миливата UHF модул постигат обхват 15 мили (растоянието се измерва с gps който е в самолета)
с малката "гумена" антена на предавателя.
Отново напомням че кодера на предавателя изпозлва кодер с PPM сигнал за упвравление са сервомашинките в самолета. Приемника пък има декодер. Такъв кодер и декодер до 7 канала е лесно да се направи ( в нета има много схеми)
В случая аз ще трябва да направя само декодер тъй като имам предавател (онуй с лостчетата от където се управлява самолета) към който ще включа модула.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
model
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 29, 2011 13:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че темата е за триене.
Намерих малко информация която може да свърши работа Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети