|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RIKi Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 29, 2011 15:57 Заглавие: Търся схема на домофонна централа ТЕСЛА |
|
|
Търсачката откри още едно такова търсене, но без резултат от 2007г.
Трябва ми схемата на централата. Усилвателите са в блока с външните бутони, говорителчето и микрофона.
Като търсиш някаква документация си оправи мейла да е видим _________________ Сговорна дружина най-добре се смее |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RIKi Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 11:17 Заглавие: |
|
|
Мейла си оправих, но търсенето продължава, че пак ме гложди тая схема. Дълго чаках обещана схема - не дочаках. _________________ Сговорна дружина най-добре се смее |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 12:58 Заглавие: |
|
|
| Какво имаш да търсиш на тази централа , тя си е само един стабилизиран токоизправител на 10,5V , по-добре си опиши проблема . |
|
|
 |
RIKi Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 14:17 Заглавие: |
|
|
Май ще трябва да я снимам. Но все пак в нея има модул слушалка и микрофон с отделна платка. Освен този модул има още една платка с "печатен" монтаж, на която вероятно е и стабилизатора за 10,5 V по спомени ги мерих 9 волта, но не съм сигурен.
Интересуват ме едни изходи, които не се ползват и понастоящем звънците са захранени с 9 волта променливо напрежение през отделен траф от този, който захранва централата. Надявам се да има мелодия за звънене. Това ме интересува.
Малко история: Нямам понятие кой и как я е инсталирал, но всички слушалки бяха от българските с прахов микрофон. Защо и как, но основния проблем на тези слушалки бе, че контактните пластини са 3 и често се дебалансират и при затворена слушалка не превключват в синхрон, а няколко включени слушалки сриваха системата. Някои си смениха слушалките с пиезомикрофонни. Тогава при включен прахов, напрежението спада и пиезото не работи. Е това го излекувах с два усилвателя и смесител, така че старите слушалки да работят през един проводник , новите през друг. Минаха години сега всички се оказаха с нови слушалки дето могат и да звънят. А сега де Та искам да знам с какво разполагам. _________________ Сговорна дружина най-добре се смее |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 19:13 Заглавие: |
|
|
| Това със звъненето хубаво , ама ще трябва да удължиш проводниците отдолу до всеки апартамент индивидуално , които са за звънците , до домофоните - и то на всеки апартамент , занимава ли ти се ? При това трябва да оставиш съществуващото звънене от етажа да си остане към обикновените звънци . Да смениш променливото към общия край на бутоните долу със мелодия от станцията , която е във главното табло на блока , нея имах предвид , мисля че има и генераторче , освен тези 10V изправено , ако не си се отказал още , ще погледна на коя клема излизаше . |
|
|
 |
RIKi Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 22:22 Заглавие: |
|
|
Както вече писах остана ми една свободна жица от премахнатите "стари домофони". Няма да тегля други жици, а по тази ще пусна постояната мелодия. С едно реле към съществуващата звънчева линия за всеки желаещ абонат музикалния сигнал може да се превключи към неговия домофон при позвъняване на неговия звънец от домофонното табло. Опции са дали само мелодията да пее или заедно да звъни едновременно със съществуващия звънец и дали етажния бутон и той да пее или само да звъни. Аз лично предпочитам от домофонното табло и двете мелодии, от етажа само настоящата. То може и допълнителен мелодичен генератор да приспособя, но ако го има Теслата що да не го ползвам. _________________ Сговорна дружина най-добре се смее |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 9:43 Заглавие: |
|
|
| Не "една свободна жица " а за всеки апартамент по една , нали си наясно , че не можеш да звъниш на всички едновременно ! И мелодията не може да ползва наличните звънци , а говорителчето на домофона , което е свързано към клемата за звънец при затворена слушалка , ако имат такива опции твоите съседи , защото доколкото разбрах , домофоните им са от кол и от въже събирани през годините . Иначе както го мислиш - какво става - реле , изправител кондензатор , плетеница от жици , звъниш отдолу - звъни стар и нов звънец , те и хората ще се объркат , и не разчитай обикновен звънец за 8V променливо , да ти свири мелодия . |
|
|
 |
RIKi Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 11:23 Заглавие: |
|
|
Аз не съм професионалист, аз съм просто любител. С думи прости не се разбрахме, за това прикачам тая схема. И след като си описах и съставките на "майчиното мляко" моля те ELP прати ми тази схема или всичко бе ей тъй писане да става. _________________ Сговорна дружина най-добре се смее |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 18:07 Заглавие: |
|
|
| Схема мога понеделник , че скенера ми не е тук , но мога да кажа следното - ако си намериш захранващия блок , който е една сива пластмасова кутия с рязмери към 120х80х70мм. , пригоден за монтаж на шина , TESLA , обикновено е в главното ел. табло , Внимавай като пипаш там ! Влизат 220V , клемите са обозначени къде с букви - къде с цифри , ще ти дам къде кое е , ако не е същия тип - ще трябва да дадеш снимка . И така : 41-+10V , отива на клема 4 на разговорния модул при звънците , - - отива на клема 3 на етажните , ако са TESLA , "променливо" - отива на ел брава , G - този е за теб - изхода на генератора -изпълнен с LS1240 - връзва се на клема 4 на етажните , ако са TESLA , или на 1 на Балканбит . Ако обаче захранването ти е друг тип , или е TESLA но модел 4FP672 17 , такъв изход няма , ако домофоните са друг тип - трябва и там да дадеш снимки . |
|
|
 |
RIKi Нов потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|