| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
morpheous87 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 26, 2011 21:51 Заглавие: LCD дисплей от факс Panasonic |
|
|
Здравейте, попадна ми един факс с горепосочената марка, неработещ и го "обезкостих". LCD-то изглежда съвсем нормално, само дето не можах да намеря инфо за него. Номера е UC161938. Не знам дали е със стандартният драйвер на Hitachi HD44780. Изводите са му с 4 по-малко от нормалното и си мисля,че сигурно е предвиден само в 4 битов режим да работи. Според мен е 16х2.
P.S. Philips е а не Panasonic. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 11:24 Заглавие: |
|
|
| Виж това |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 12:31 Заглавие: |
|
|
| Запознат съм с драйвера на Hitachi, но въпроса ми беше дали въпросният дисплей е с него. Линиите са с 4 по-малко и си мисля, че е направен да работи само в 4 битов режим. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 16:53 Заглавие: |
|
|
Проблема е решен. Подкарах дисплея, с Hitachi драйвъра си е, но е направен само за 4-битов режим. Но има друго странно (поне за мен) нещо. Дисплея на вид е едноредов. Но под реда когато се инициализира се появяват едни триъгълничета. Няма като за цял символ място. Та въпроса ми е какви са тея триъгълничета и защо са?
 |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 21:23 Заглавие: |
|
|
Да не би под дислея да е имало функционални бутони и стрелките да показват кой трябва да се натисне ... или нещо от сорта... _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 21:25 Заглавие: |
|
|
| tropper написа: | | Да не би под дислея да е имало функционални бутони и стрелките да показват ... |
Най-вероятно след като е свален от конкретна техника и не е "стандартен" за общо предназначение. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Яну 30, 2011 21:44 Заглавие: |
|
|
| Определено не е стандартен, но установих, че може да се ползва като едноредов без никакви проблеми. Триъгълничетата ги махнах без проблем. Мерси! |
|
|
 |
|