|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mda Гост
|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 8:45 Заглавие: Свързване на модем към цифрова ТЦ |
|
|
| Как е възможно свързването на модем към цифров изход на тел. централа (става дума за вътрешна централа напр. Панасоник KX-TD816 / KX-TD1232). От информацията в интернет става ясно, че напрежението при тези централи е по-високо, затова не е възможно включването на модем. Достатъчно ли е само да се намали напрежението? Как? Има ли на нашия пазар устройства (адаптори) за тази цел? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mmanev Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 0:34 Заглавие: |
|
|
Моля, опишете по-подробно, какво точно искате да направите с вътрешна тел. централа и модем. Ще се опитам да Ви помогна.
Посочения тип централи на Panasonic не са цифрови, а хибридни т.е. имат и цифрови и аналогови вътрешни номера. Към цифровите можете да свържете само специализирани тел.апарати от типа KX-T7030,
KX-T7033 и т.н. аналоговите портове пък са с напрежение 22~24V и 70V повикващо напрежение.
Не разбирам целта на адаптора който търсите.
С уважение М.Манев |
|
|
 |
mda Гост
|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 13:12 Заглавие: |
|
|
Благодаря за вниманието. Целта ми е да направя модмемна връзка от домашния ми компютър до работното място. Когато свързах модема, се оказа, че той не отговаря. Поразрових в интернет и разбрах, че телефонните линии са цифрови и аналогови. Също така свързването на модем към цифрова линия може да бъде опасно за модема. Фирмата, в която работя няма да отдели аналогова линия, заради прищевките ми. Затова искам да разбера, дали има начин (ефтин) да изпозвам съществуващата телефонна линия до работното ми място за свързване на модема. Тел. ми апарат е KX-T7560 без XDP за допълнително аналогово устройство . |
|
|
 |
mmanev Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 9:53 Заглавие: |
|
|
Здравейте, mda!
Не можете да свържете аналогово устройство към цифров порт на централата.
Има една малка надежда все пак.
Обикновенно (в 90% от случаите) тези апарати се свързват четири проводно към централата. Цифровия телефон използва само два проводника (двата външни пина на буксичката, която се включва към телефона).
Има вероятност по другите два проводника да е пуснат и аналоговия сигнал. Това може да се провери на розетката, като свържете аналогов апарат към червения и зеления проводник на розетката(или двата вътрешни пина на буксичката). Този сигнал ще бъде на друг номер, а не на същия като цифровия, например ако цифровите номера са 1хх аналоговите са 2хх.
Ако няма сигнал, остава варианта да помолите да Ви го пуснат.
с уважение М.Манев |
|
|
 |
mda Гост
|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 11:41 Заглавие: |
|
|
| До буксата идват само двата средни проводника. Но после чрез самият кабел до тел. апарат се разклоняват в двата крайни. Все пак благодаря за отговора - сега поне знам да се откажа от идеята за включване към цифровия изход. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|