| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zdraveza Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 13, 2010 19:52 Заглавие: Помощ при избор на домофонна система |
|
|
Здравейте колеги!
Предстои смяна на домофонната система на блока ни и за сега сме се спрели на следните две марки: AUDIO и Балканбит. Бих искал да ви помоля да дадете съвет коя от тях да изберем и защо! Домофонната система на AUDIO излиза значително по-скъпа, но дали това означава, че ще бъде и по-качествена? С какво Балканбит/AUDIO би била по-добрият вариант като изключим фактора цена за закупуване + монтаж, а обърнем внимание на следгаранционна поддръжка, дълготрайност на материалите, качество на изработка, надеждност(безпроблемна работа)?
Моля да се изказват аргументирани мнения, за да могат да ни послужат за някакъв ориентир при окончателния избор!
П.С. Блокът се намира в София ако това е от значение за сервизната мрежа на тези две фирми.
Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
|
|
 |
zdraveza Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 15, 2010 22:50 Заглавие: |
|
|
Здравей, колега!
Сега прочетох, че си ми отговорил. Става въпрос за 37 абоната(сравнително голяма бройка). В посочената от теб тема прочетох, че си открил цена на апарат(домофонния апарат, който се монтира във всеки апартамент) за 17-24 лв. Наистина от предложението на Балканбит(14лв.) са по-скъпи, но са на една и съща цена с предложените ми от AUDIO (23лв.). Ако може да споделиш малко по-подробно мнение защо сте избрали този вариант, кои са били преките конкуренти. Защото все пак 2-те фирми, на които сме се спрели за сега са си български, доста разпространени и не съм намерил лоши отзиви за тях. Ако си чул или имаш лично становище сподели!
Поздрави!
Последната промяна е направена от zdraveza на Пон Дек 20, 2010 14:59; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 16, 2010 12:07 Заглавие: |
|
|
Избора при мен е това че имам 96 апартамента и е по-практично цифрова система с малко входно табло тип клавиатура.Системите VIZIT използват електромагнит който държи вратата затворена а не електромагнитен насрещник както го наричат дрегите производители.Това изключва механични елементи от сорта на патрони езици и така нататък.И не на последно място отварянето с код и чипове е много удобно и бързо.За другите фирми нямам лоши впечатления просто избор  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
zdraveza Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 18, 2010 23:03 Заглавие: |
|
|
До sacho:
За сега все още се колебаем дали да бъде аналогова или цифрова новата ни домофонна система. Определено цифровата има доста по-компактно табло, възможност за видео-връзка и отварянето на вратата с код от таблото е предимство, но и на аналоговото табло може да се монтира четец за карти/чипове.
Ние държим вратата да може да бъде отворена механично, посредством обикновен ключ(в блока има възрастни хора, които ще предпочетат да си купят ключ за новата брава, а не да дадат пари за чип или карта за достъп). Поради тази причина варианта вратата да се затваря само от електромагнит трябва да отпадне.
Благодаря все пак за предложението!
Последната промяна е направена от zdraveza на Пон Дек 20, 2010 14:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 17:17 Заглавие: |
|
|
Въпрос на личен избор С чиповете се отваря много лесно именно от старите хора.Чипа е 4 лв например а ключа 2 лева И приготви резервен патрон със същия брой ключове когато на този му пъхнат клечка или топлиика вътре  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 17:21 Заглавие: |
|
|
| sacho написа: | | ....Чипа е 4 лв например а ключа 2 лева ... |
Аз бих казал, че една карта може да излезе около 1.5 докато един резервен ключ едва ли ще бъде направен под 3. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 17:36 Заглавие: |
|
|
| да но при спиране на напрежението какво става ако нямате ключ |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 18:02 Заглавие: |
|
|
А какво ще стане ако някой е заврял кибритената клечка в патрона?
Или какво ще стане ако е тъмница, а стълбищното осветление се включва от вътре и поради разни причини не можеш да си нацелиш патрона?
Че има хора "нервни" в определени състояния, особенно пък и ако са временно пребиваващи.
Още много такива "ако" мога да ти ги изброя.
Той ключа обикновенно така или иначе вече си го има.
Другото дава допълнителни удобства и екстри. Примерно:
-да ти включи стълбищния автомат за осветление
-да контролираш (при желание) кой влиза
-лесно да откажеш достъп (с картата)
и т.н.
Като е толкова зор, електрическите насрещници са на ниско напрежение 12 или 24 волта обикновенно, няма проблем и едно дежурно захранване да се спретне. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
hunter_88 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 19, 2010 18:13 Заглавие: |
|
|
| да така е аз имах предвид да не се пренебрегва просто патронника, а за чипове и допълнителни екстри съм за просто е едно удобство |
|
|
 |
|