| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 28, 2011 12:07 Заглавие: VESTEL какво е ТХО-то |
|
|
| Здравейте, VESTEL-а е с шаси 11AK19P4. Проблема е с тримера за screen прекъсва. и се налага да сменя тхо, но етикетчето се е отлепило и го няма. По схемите пише само FBT. Телевизора е с кинескоп 54SX504Y22-DC05. Нещо като полу прав. Ако някой знае какво е тхо-то или има такъв телевизор на масата моля за съдействие! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 28, 2011 12:11 Заглавие: |
|
|
HR7950
Имам на склад.Цената ти е на лични. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 22:22 Заглавие: |
|
|
Screen тримера можеш винаги да го направиш външен. Както при някои Sony - изправя се колекторния импулс. Другия начин (става и при утечка в кинескопа) - тримера на max и на G2 подбираш няколко последователни високоволтови ценера по 150 - 200V. Можеш и ако знаеш положението на плъзгача да цапнеш вместо него от сребърния лак (но врътката не трябва да е на място.). Цена на упражнението от 3 лв до стотинки за лак, време колкото да смениш TXO. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
tomazo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 23:22 Заглавие: |
|
|
Google Translate
| Цитат: | Ето още един. Под въпрос е стар Goldstar CBT9328 PC04X шаси.
След половин килограм на електролити, не е наред и UG2 или трансформатор. Това отнема много време, че напрежението се появява. ЕКРАН влиза в сила чрез завъртане на потенциометъра, но на следващия завой, едно и също нещо.
Взех UG2 с колектори 2SD1555. И накрая, Goldstar е фантастична рязкост екран. И след толкова много години работа.
Само да спомена, в по-ниските "тръби"са две диоди в серия BYD33M.
|
ЦЪК1 ЦЪК2
C=10nF-1,5KV
Trimer = 2M2
R = 1M _________________ В момента уча български... ама все още не съм научил... |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 11:56 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за съветите сигурно ще свършат работа и на някой друг колега. Аз преди да пиша пробвах да смажа и стегна потенциометъра, при пускане прицъъъка и замина фуса на видео усилвателя. Имах свалено аналог на HR7950 та свърших работа, но старото съм го запазил. Пак благодаря за вниманието!!! |
|
|
 |
|