| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bojilkov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 15:41 Заглавие: Преизчисление на намотка на реле |
|
|
С цел да бъда охулен ,ще попитам тук.Как да преизчисля данните на едно реле за да пренавия бобинката му за 220в.В момента данните на релето са :
U=24v
Rбоб.=415 ома
Диаметър на проводника на намотката Ф 0,10мм
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 17:42 Заглавие: |
|
|
Дръпни си книгата на Д. Рачков - "Наръчник на радиолюбителя".
Там има подробна методика за преизчисляване.
Пък и с тези данни, които даваш силно ме съмнява това реле дали е за 24 волта. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 18:18 Заглавие: |
|
|
| Как си с навиването на 0,05 проводник ? По добре си потърси от тези релета имаше и 220 волтови . |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 19:34 Заглавие: |
|
|
| Какво толкова е специално на това реле, че не може да смени с друго? Дай снимка, модел. |
|
|
 |
bojilkov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 12:36 Заглавие: Преизчисление на намотка на реле |
|
|
| ELP, Колега с навиването съм добре.Направил съм си навивачка с постоянотоков двигател ,с регулиране на оборотите.Все пак благодаря за вниманието на всички отзовали се. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 13:28 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Колега с навиването съм добре.Направил съм си навивачка с постоянотоков двигател ,с регулиране на оборотите. |
Не те питам ,дали имаш навивачка ,а дали си навивал с такъв проводник ?
Защото най вероятно ще трябва да се пренавива с такъв ,и ако навивачката ти не е с автоматично водене и обтягане на проводника ще има да ти се къса през 50-100 навивки ! Ако това реле е от тези полските ,или чешки имаше също с цокъл като радиолампа и 3 контакта по 10А (а параметрите които си дал за бобината си приличат с техните) ,продължавам да твърдя ,че имаше от тях и за 220V . |
|
|
 |
bojilkov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 20:28 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Цитат: | | Колега с навиването съм добре.Направил съм си навивачка с постоянотоков двигател ,с регулиране на оборотите. |
Не те питам ,дали имаш навивачка ,а дали си навивал с такъв проводник ?
Защото най вероятно ще трябва да се пренавива с такъв ,и ако навивачката ти не е с автоматично водене и обтягане на проводника ще има да ти се къса през 50-100 навивки ! Ако това реле е от тези полските ,или чешки имаше също с цокъл като радиолампа и 3 контакта по 10А (а параметрите които си дал за бобината си приличат с техните) ,продължавам да твърдя ,че имаше от тях и за 220V . |
Релето е с цокъл като радиолампа с 3 контакта по 10А ,но е за 24v=.Мисълта ми беше дали има някаква методология за преизчисляване или не. |
|
|
 |
|