Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV NEO 1439TX липсва обща синхронизация-РЕШЕНО

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
iliqnh
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2011 14:30    Заглавие: TV NEO 1439TX липсва обща синхронизация-РЕШЕНО Отговорете с цитат

Състав: захранване - TDA4605, памет - 24C08, процесор - SDA5550, видео процесор - STV2248H, вертикално отклонение - TDA8174, аудио - TDA1905.
Синхронизацията се загуби след като включих аудио от компютъра ми. Преди това при включване, докато е още студен телевизора пищеше от ТХО, и след време се оправяше. Отворих го и видях надут кондензатор C429 и потъмняло на платката около VD410 VD411 C473 R441 (предполагам горещ R441). Смених всичко, въпреки че само филтровия C429 беше изгорял. Премерих напрежението от трансформатора, което по схема трябва да е около 26 В и то се оказа 40 В, след изправяне за захранване на вертикалното е 29 В. Мерих и напреженията на видео процесора, на 48 пин излиза 0.44 В (нямам осцилоскоп за да видя сигнала). Другите в този участък са в норма, единствено стабилизираното 8 в е малко занижено 7.2 В. Ще ми дадете ли идея каква може да е повредата? Предварително благодаря.

Последната промяна е направена от iliqnh на Чет Фев 10, 2011 18:31; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2011 15:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Като начало те съветвам да смениш STV-то.
Върнете се в началото
iliqnh
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2011 19:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега забелязвам, че не може да се изведе от стендбай със дистанционното, досега при пробите съм го изключвал директно от захранването, а като изключих от дистанционното и се опитах пак да включа се чува шум като да се мъчи да вдигне високото ама не успява, около стотина херца. Това има ли връзка с видеопроцесора или трябва да се насоча към клона за извеждане от стендбай на микроконтролера?
Върнете се в началото
takiev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: StaraZagora

МнениеПуснато на: Съб Фев 05, 2011 21:18    Заглавие: Отговорете с цитат

....що ли ми се струва, че ще трябва да потърсиш---сервиз Idea
--- поне от казаното до тук Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
iliqnh
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2011 20:46    Заглавие: Отговорете с цитат

С доста усилия смених STV-то, но не се оправи. Сега вече няма картина т.е. тъмна е. има звук от каналите, но не се отчита като запаметен канал. След като включа функцията "екран" картината е синя все едно канала не е запаметен. 0,44 В си останаха на 48 извод, стабилизираното напрежение - 8 В се върна в граници. Друга идея?
П.С. Аз не съм професионалист и наистина би било по-лесно да го занеса на сервиз, но опитвам сам, и ще съм ви задължен ако не се изказвате така. Наистина правя всичко което е по силите ми.
Още веднъж благодаря!
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 09, 2011 23:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами, след такива изказвания:
Цитат:
... C429 беше изгорял
... Премерих напрежението от трансформатора, което по схема трябва да е около 26 В и то се оказа 40 В, след изправяне за захранване на вертикалното е 29 В.
... единствено стабилизираното 8 в е малко занижено 7.2 В. Ще ми дадете ли идея каква може да е повредата?

-идеите просто умират. Без значение какъв си.
Едва ли ще се включи някой в десет страници обяснения как да нацелиш повредата.
Освен сега да смениш процесора? ... Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
iliqnh
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 10, 2011 18:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема се оказа точно във видеопроцесора, снощи като съм го слагал съм дал две крачета накъсо. Аз наистина разбирам много по малко от вас, но нали този форум е да се научи нещо пък и за взаимопомощ, лошо е отношението. Благодаря на Tokio.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 10, 2011 19:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Не можеш да смениш един чип(като гледам доста те е затруднило,кво ли щеше да е ако беше смд и как ли изглежда платката сега) ама си тръгнал да даваш акъли кво трябвало да е отношението...
Що си мислите че като се довлечете тук люде дето не можете да запоявате и като ревнете кански "Помогнете" и някой е длъжен веднага да ви почне началното обучение(и че може ей така през интернета да ви гледа в ръчичките кви сте ги изакали) Question Е тва не мога да разбера.
Така че не се учудвай защо не си получил някакви по-смислени отговори-освен да бехме почнали да питаме "Па запои ли всички крачета?","па дали не даде накъсо някой от тях?","па дали го не сложи наобратно?"....
Форума може да е за помощ и за ограмотяване но определено не е начално училище.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети