| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fantamaniaka Нов потребител

Регистриран на: 13 Май 2009 Мнения: 48 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Вто Фев 08, 2011 22:59 Заглавие: Заместване на елемент ТСО 100 - възможно ли е? |
|
|
Значи въпроса ми е: елементаТСО 100 доколкото разбрах е thermo fuse Схемата е захранена от около 13 волта батерия 1000ма Проблема е че моя елемент 100 градуса 250v 10A Има ли шанс да си върши работата ??
мерси
Коригирай си заглавието с нещо по-смислено  _________________ LZ1GAD Здравей! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 8:20 Заглавие: |
|
|
Важен е тока на да е същия на предпазителя не напрежението. Бушона е устройство, елемент който се задейства от ток не от напрежение. Изключвам защитите от пренапрежение те не са бушони. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 9:18 Заглавие: |
|
|
Не знам дали чета грешно (току що ставам),ама ми се струва ,че това е термошалтер т.е за какви тоци и напрежения изобщо става дума?.Да си вземе човек най-обикновен термошалтер от магазина за 100 градуса и да си свирка  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 13:09 Заглавие: |
|
|
Че е термична защита, такова е - написано си е 100 градуса. Най-вероятно е лепната на мотора или радиатора на транзисторите, ако прегрее да спре управлението. Тази, която имаш трябва да ти свърши работа. Ама нещо странна ми се струва тази схема Каква е целта на занятието и ти ли си я измъдри схемата? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 17:56 Заглавие: |
|
|
Значи тази схема ми я дадоха да я направя.До колкото намерих информация е activ brake за този двигател.Двигателя движи бутало и целта е буталото да спира почти на едно място винаги.Трябва да е максимално мъничка.
Добре разбирам че ми върши работа този termal fuse ще го слагам! пък ще видим.. _________________ LZ1GAD Здравей! |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 18:04 Заглавие: |
|
|
Това е термозащита. След като е проектирана за същата температура би трябвало да ти свърши работа, НО виждам, че входният предпазител е на 20А и ме съмнява дали тази твоята на 10А ще е достатъчна.
Погледнах характеристиките на двата транзистора и гормият(IRF5210) е с максимално допустим дрейнов ток от 40А, а долният (IRL1404) - 140А.
Предполагам, че именно през него доста голям ток. Ако разполагаш с схемата те съветвам да го измериш или просто вземи защита с по-голям допустим ток. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 18:13 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | ...Предполагам, че именно през него доста голям ток. .... |
Хубави разсъждения, но се пита за елемента | fantamaniaka написа: | | въпроса ми е: елементаТСО 100 | и като погледнеш е свързан към гейта на на единия транзистор.
Та въпроса е от къде ще се вземат въпросните ампери според теб
fantamaniaka, а тези дето са ти я дали не е лошо да си посочат източника на информация ако искат освен да я направиш и да върши работата според тях, щото има доооста въпросителни по т.н. схема като цяло. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 18:14 Заглавие: |
|
|
| Абе ,г-н Стоянов ,така като я гледате тази схема я кажете откъде ще протече този ток през термобушона - през 100 те или през 200 омовото съпротивление ? Това е ТЕРМОпредпазител ,но не е в печка ! Преди да пишете врели некипели първо огледайте поне за какво иде реч ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 09, 2011 18:19 Заглавие: |
|
|
Предполагам вече е изпробвана за да дойде до мен тази схема ,ще я събера така с този фусе пък ще видим .
Той, ел мотора движи бутало, натегнато с пружина от едната страна и идеята е да застава буталото в начално положение при свита пружина.
Друг въпрос ме мъчи, двата транзистора ще са на една плочка алуминий-трябва ли да ги изолирам от нея или за тези не е нужно? _________________ LZ1GAD Здравей! |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 10:33 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Абе ,г-н Стоянов ,така като я гледате тази схема я кажете откъде ще протече този ток през термобушона - през 100 те или през 200 омовото съпротивление ? Това е ТЕРМОпредпазител ,но не е в печка ! Преди да пишете врели некипели първо огледайте поне за какво иде реч ! |
Предпазителят на схемата е на 20А. Вярно че трудно може да минат от там 10А, но за всеки случай. Входният предпазител е на 20А, а транзисторите са подбрани бая големички. Мен ако питаш една застраховка не е излишна.
Относно въпроса на автора на темата - плочката алуминий е радиатор. Вероятно поради големите токове тя е и доста голяма. Не трябва да ги отделяш от нея, защото вероятно ще прегреят и изгорят. |
|
|
 |
|