| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 11:46 Заглавие: Търся филтър на 5.5 MHz. |
|
|
От доста години ползвам модулатор изграден със схема TDA5666-5, но само за завидео сигнал . Сега се налага да добавя и аудио частта. Та въпросът ми е откъде мога да се снабдя със аудио осцилатора на 5,5 MHz от схемата. Или евентуално как мога да го направя? _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Antonii Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 12:21 Заглавие: |
|
|
Ако ти върши работа имам от приставките дето се слагаха на телевизорите които работят на 6,5MHz, за да изкарат звук и при 5,5MHz.
Цена мога да ти дам на ЛС. _________________ Като имаш мускули акъл не е нужен. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 12:30 Заглавие: |
|
|
Там генератора е настроен на разликовата честота от 1MHz и незнам дали ще се получи. Нека знаещите да кажат. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 18:04 Заглавие: |
|
|
| Това там дето пише 5.5 MHz Audio Oscillator е паралелен трептящ кръг. Като гледам кондензатора е даден 33 pF, значи бобината трябва да е около 25 uH. И в datasheet-а пише, че трябва да има Q-фактор 25, ама не знам как точно ще се докара. Пробвай някаква бобина с посочената индуктивност, пък ще видиш дали ще работи добре. |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 21:34 Заглавие: |
|
|
Благодаря за насоката, пробвах всички трептящи кръгове с които разполагам, но засега няма ефект. Утре ще потърся по магазините, дано попадна на подходящ. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 10, 2011 22:14 Заглавие: |
|
|
| Ако пробваш каквото ти попадне е нормално нищо да не стане. Запои един кондензатор 33 pF и пробвай само с различни бобини. И то не какви да е, а да си сигурен, че е около 25 uH и да е настройваема, за да може трептящия кръг да се настрои точно на 5.5 MHz. Кондензатора не напразно е даден 33 pF, понеже в datasheet-а пише още, че елементите на кръга трябва да имат реактивно съпротивление около 800 ома. И предполагам не си забравил резистора. |
|
|
 |
|