| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 13, 2011 23:04 Заглавие: Индикация за зареден акумулатор |
|
|
| ЗДР колеги някой може ли да ми даде работеща,проста схема която да се задейства при напрейение равно на 13.8-14.4 В.Идеята е следната доколкото съм чел из нета разбрах,че е много вредно за един акумулатор да е 100% зареден и да се продължава да се набива ток,та затова искам някакво устройство което като на клемите направи да речем 14.4В (мисля че токлкова беше 100% зареден акумулатор или 13.4В ) да се задейства някакво реле и да спре да се зарежда.Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2011 1:14 Заглавие: |
|
|
колега ти ако имаш схемичката ми я дай пък нека да са глупости  |
|
|
 |
bojitchko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 14, 2011 21:48 Заглавие: |
|
|
За глупостите потвърждавам. Алтернаторът може да има ограничение на 13.8-14.4в, но това е по други причини. При зареждане на машина това напрежение не е достатъчно, пък и краят на зареждането не зависи само от напрежението. Акумулаторът може да покаже 14.4в и при гъстота 1.20. Та, както е казал Филипов, остави на зарядните.  |
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 14:01 Заглавие: |
|
|
| още един ако подтвърди,че са глупости наистина ще се откайа. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 14:06 Заглавие: |
|
|
А прерови си постовете досега и виж какви елементарни неща питаш. Чул - недочул. И наблегни на четене от по-сериозни източници защото някои неща просто не са верни. И правописа си коригирай - тук е форум, а не чат. Имаш навици от чат на шльокавица.
И не разбрах по какво сме колеги. По ядене, пиене или ползване на интернет? _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 14:48 Заглавие: |
|
|
| ами "Филипов" питам за да се науча,да зема и ващо мнение иначе за кво е този форум,ако няма да се консултираме или форума трябва да се ползва само от хора с много стаж,голяма практика ,то тогава пък тези хора кво ще питат в форума тъйкато те сами могат да си отговорят на въпросите си.От тук нататъка, ако може сано положителни отговори без излишни коментари.Благодаря. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 15, 2011 19:14 Заглавие: |
|
|
Ти май си най-толерираният "учещ се". Би трябвало да знаеш че този форум е предимно за специалисти, а не за начално ограмотяване. За това си има други сайтове. Тук не е мястото, където се срича от "а" и "б" и се обяснява накъде върви тока. Тук се помага , когато някой не е иззчерпал от идеи, знания или просто е зациклил. След като се е потрудил, измерил това-онова и направил изводи. И на мен се е случвало да ползвам помощ от другите участници. Но този процес е двустранен - взима се и се дава. Не може само да е еднопосочно като при теб. Въпреки това участници се мъчат да ти прочетат телеграмите - без главни бикви, препинателни знаци и правописни грешки в почти всяка дума. И да ти отговарят, въпреки това, зарязвайки работа, която носи пари. Но разберуи ме, не става така - да плодиш теми за всяко нещо - чуто и недочуто. Потруди се сам (малко повечкио) и като срещнеш трудност - напиши. Но читаем и аргументиран пост. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|