| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
blenda Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2010 21:40 Заглавие: win 2К инсталиран,сега overclock на процесора |
|
|
Инсталацията върви добре докато зареди win-а и започне проверка на хардуера и забива.
Ако някой има линк за работещ 2000 нека го сподели.
Последната промяна е направена от blenda на Нед Яну 02, 2011 12:50; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 27, 2010 22:08 Заглавие: |
|
|
A ако има линк за неработещ да го сподели за мен
Едва ли ти е виновен вин-а по вероятно желязото прави проблем, сподели конфигурацията! |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 1:47 Заглавие: |
|
|
Ох, колко мъка има по тоя свят..
blenda, сега Win2K ли се мъчиш да качиш на оная щайга, а?
Изтегли си Windows2000 SP4 или изтегли Windows2000 от Замунда или от където намериш, но да не е пипан, теглиш ServicePack4 и го интегрираш с nLite.
След това си провери кабелацията на HDD-то, извади и постави RAM паметта...И така...
Като "забива" лампичката на CD-то присветка ли или CD-то спира да върти?
Аз да попитам и какво разбираш под забиване, да не излезе като WLAN картата на сериен порт?
(а то излезе, че е на PCI слот...) |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 2:23 Заглавие: |
|
|
Ако не си намериш читава 2К кажи ще ти пратя едно CD фрее по куриер.. Ама както ти казаха колегите първо виж щайгата. Иначе аз съм голям фен на тая "версия" . Но не е толкова "User friendly" колкото XP то . ... . _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 2:29 Заглавие: |
|
|
Лошото е, че вече не се поддържа.
Заради леймърите всичко стана шарения, а OS едва ли не започна да мисли вместо тях и да им тичи носа на къде да ходят...
Силно дразнещо, ако не си част от посочената група.
И аз харесвам Windows2000, но просто не го поддържат вече.  |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 10:19 Заглавие: Re: Проблем с инсталирането на win 2000 |
|
|
| blenda написа: | | Инсталацията върви добре докато зареди win-а и ........ |
Това може да се получава от липса на свободно дисково пространство и/или наличието на лоши сектори върху hard диска , за инсталацията осигури следното :
| Цитат: | | A 2 GB hard disk that has 650 MB of free space. |
http://www.dewassoc.com/support/win2000/require.htm
http://support.microsoft.com/kb/304868
Форматирай хардиска /партишъна / наново от инсталационния диск на 2000 |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 12:04 Заглавие: Re: Проблем с инсталирането на win 2000 |
|
|
На човека му забива на началният екран, на който се разпознава хардуера, а не му забива по време на инсталация.
Това според мен значи, че дисковият контролер се гъбарка, кабелите на HDD не са закачени както трябва или има някакъв несъвместим хардуер.
Лично на мен ми се е случвало цяла конфигурация да забива периодично заради една LAN карта Repotec.
Бленда, провери си хардуера, сваляй всички разшитителни карти, които има накачени и тогава опитай да инсталираш Windows2000.
Не трябва да се изключват и нещата около HDD-то. |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 12:41 Заглавие: Re: Проблем с инсталирането на win 2000 |
|
|
| Ako има лош/и сектори и/или недостъчно дисково пространство /такъв тест 2000 задължително прави / ще "забие" при разпознаване на хардуера без съобщение за грешка . |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 28, 2010 13:18 Заглавие: |
|
|
С това за недостатъчното дисково пространство не съм съгласен въобще.
По време на инсталацията на екрана за създаване/триене/форматиране на дялове можеш да създадеш дял или да форматираш, за да осигуриш място за Windows2000, но това че няма място на диска, никак не значи, че компютъра трябва да блокира още при старта на инсталацията.
Да, трябва да има 2GB на диска, но за да се инсталира, не за да буутне от CD-то.
Така или иначе, ако няма свободно място просто инсталатора ще откаже да инсталира Windows2000, няма да забие.
Лошите сектори уж ги маркира по време на форматирането...
Aко забива по средата по време на детайлното разпознаване и инсталиране на драйвери на хардуера, след като копира всички необходими файлове, значи има проблемен/повреден хардуер.
Ама автора така и не се появи да уточни...
Семантика не обичам да ползвам, щом става въпрос за техника... |
|
|
 |
blenda Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 29, 2010 0:10 Заглавие: Re: Проблем с инсталирането на win 2000 |
|
|
Инсталирах го ама от третия път
Първите две копия бяха бъгави.Сложих и SP4.Сега работи много по добре но не му стигат тия 300 MHz.
Да имате някакви идей за пържене по честота???
Друг BIOS или бъзикане по чипсета??? |
|
|
 |
|