| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
barekov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 19:50 Заглавие: Разклонители със защита. |
|
|
| Мисля да няправя няколко разклонителя със защита. Ще сложа Варистор, термо-предпазител 10А, 130 градуса и автоматичен предпазител 15А. Това достатъчно и сигурно ли е? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 20:05 Заглавие: |
|
|
| Имай предвид, че такова решение може да ти направи лоша шега, ако предпазителят се окаже от страната на нулата. Виждал съм и куриозна на пръв поглед ситуация, при подобни обстоятелства, когато уредът работи при изключен предпазител. Става дума за късо към корпус и инсталация със защитно зануляване. При изключване на предпазителя, веригата се затваряше през директния проводник на заземяването(зануляването). |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 20:12 Заглавие: |
|
|
Незнам какво имаш предвид под "достатъчно сигурен"
Предпазител се слага да защити източника на ток по принцип. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
barekov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 20:24 Заглавие: |
|
|
| Лично на мен и с един предпазител ми върши работа, но ще трябва да включвам уреди без зануляване на корпуса. Много критики има в нета против тези варистори. При мълния се палят. Въпреки, че според производителите са негорими. Мисля да ги монтирам във Български разклонители от гетинакс. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 20:30 Заглавие: |
|
|
| barekov1 написа: | | ...Български разклонители от гетинакс. | Бакелит, не гетинакс. Варистора се монтира в метална противопожарна кутийка. Предпазителя трябва да изключва и фазата и нулата , термобушона също. Ако искаш да нямаш неприятни изживявания. |
|
|
 |
barekov1 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 20:35 Заглавие: |
|
|
| Да съгласен съм ноо, дали във всеки един електрически уред с варистор са взети тези мерки. Примерно в един телевизор, или аудио система. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 22:07 Заглавие: |
|
|
| Искаш съвети - ето ти ги. Избора си е твой. Аз ако бях, така щях да направя. Тук не се цели поевтиняване а сигурност. За себе си го правиш, не серийно производство! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 22:41 Заглавие: |
|
|
Че то фабричнио монтираните защити в разклонителите с защита са три 275 волтови варистора и два стопяеми предпазителя . По платките на бялата техника къде има триак паралелно на него е варистор пък съм виждал стотици гръмнали варистори ама запален не . _________________ Иво Банов |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Фев 20, 2011 23:20 Заглавие: |
|
|
Иво, дано и не видиш. Имаше в нета снимки на стопени и запалени разклонители.
 |
|
|
 |
кязъм Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 21, 2011 0:33 Заглавие: |
|
|
при 0,75 мм² сечение на проводника и аз съм виждал, гори, че чак пушек се дига Особенно тия от " Всичко по левче ".
Обръщайте внимание и на това, като ги ползвате ! |
|
|
 |
|