| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 17:51 Заглавие: терморегулатор за поялник |
|
|
| ЗДР на всички решил съм да направя тази схемичка за регулиране на температурата на един поялник,тъй като разликата е огромна дали температурата е фиксирана или може да се регулира.Спрял съм се на тази схема защото изглейда доста проста и е евтина,някой правил ли е тази схема и кви коментари има,днес купих глимлампата но ме притеснява този кондензатор доста ме съмнява стойността да е 470микро фарада вие кво ще кажете.Очаквам само културни отговори.Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 20:25 Заглавие: |
|
|
| Кондензаторът най-вероятно е 470nF! |
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 20:45 Заглавие: |
|
|
| благодаря и аз така си помислих |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 21:34 Заглавие: |
|
|
| Добре ще е някой да се произнесе и за стойността на резистора във веригата на управляващия електрод на симистора. Навремето, когато ми падана в очите схемата с торба печатни грешки, глимката в управляващият електрод на симистора червеше електроди. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 26, 2011 10:06 Заглавие: |
|
|
Добре си е резистора ,това е фазово управление ,само че защо с глимка ,освен за индикация ,щото схемата си работи добре и с динистор ,който се намира навсякъде и е стотинки ,пък и пробивното му е 2 пъти по-ниско ,което дава възможност схемата да работи почти до 100% регулиране. Друг е въпроса ,че онзи ден гледах на Илиянци поялници с термостанция по 26 лв. май бяха . Относно това | Цитат: | | тъй като разликата е огромна дали температурата е фиксирана или може да се регулира. |
то хубаво да се регулира ,ама и да се поддържа ,нещо ,което тази схема не го може ! |
|
|
 |
nebeto Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 26, 2011 22:57 Заглавие: |
|
|
| благодаря ви за отговорите.Искам да попитам за въпросния динистор какъв да е някакво име (характеристики),че до ся нито с динистор нито с глимлампа не съм работил,купих глим лампа но на нея не пише нищо някакво напрежение,ток,характеристики нямат ли,тази глим лампа мога ли да я закача директно на 220 или трябра съпротивление.Благодаря. |
|
|
 |
charli Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 27, 2011 0:41 Заглавие: |
|
|
ELP, я кажи къде си ги видял тея станцийки на илиенци. _________________
ЖИВОТЪТ ВСЪЩНОСТ Е НЕПРЕКЪСНАТА ЗАГУБА |
|