| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
6xtSense Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 16:03 Заглавие: Sony Bravia KDL-26U3000 - мига stand by и не включва |
|
|
Здравейте колеги ! Телевизорът е Sony Bravia KDL-26U3000. Както си е бил наред след спиране просто не е тръгнал. Stand - by светодиодът мига при включване като редува зелено с червено премигване и така до безкрай. От говорителите се чува леко пукане. От захранването се чува свирещ звук ритмично с премигването на светодиода. Всичко на замерване изглежда читаво, а управлението на захранването е MCZ3001, но явно нещо товари. Мерил съм и инвертора, където всичко отново изглежда толкова наред. Някой може ли да помогне за error кода и някакви идеи, от къде да започна  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 16:50 Заглавие: |
|
|
Значи всичко измерено изглежда читаво,но все пак нещо товари.Значи в сучея трябва да имаш шесто чувство за да хванеш проблема.
И по какво сме колеги-по това ,че разпознаваме къде се намира инвертора и къде захранването. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
6xtSense Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 16:53 Заглавие: |
|
|
Не намирам просто къде товари и щеше да ми е полезно ако някой може да даде първоначалната идея и помощ. Не се занимавам принципно с марката, но е на приятел и няма гаранция. Искам да му направя услугата просто. Ясно е, че някъде товари, но аз не намирам къде. Мисля че съм дал изчерпателна информация, но мога да дам и още  |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 17:00 Заглавие: |
|
|
Какво е за теб изчерпателна информация-какви са цветовете на светодиода ли.Нещо да примериш тук таме??? Или то това е работа за сервизите-нали?On/off,едното захранване,другото-това без да гледам схема щото в случея едва ли си заслужава. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
6xtSense Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 17:11 Заглавие: |
|
|
Захранването е това:
http://monitor.net.ru/forum/lcd-sony-kdl-26u2000-info-187726.html
Използват същото като в U2000 серията. Дал съм такава информация, защото телевизора не е пред мен вмомента. Къде да замеря после, какво те интересува колега ? Мислех си, че е стандартен дефект, защото имаше още един такъв същия човек, но той умря със същия error код в гаранция и му казаха в официалния сервиз, че е дефект на серията проблемът  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 17:29 Заглавие: |
|
|
Да,стандартен дефект е и е признак че телевизора се е повредил и трябва да се занесе на сервиз.Където работят с осцилоскоп и мултицет,а не с теория на вероятностите.
Щом питаш откъде да почнеш-по-добре хич и не почвай.  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
6xtSense Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 17:39 Заглавие: |
|
|
Сутринта игра мултицет, довечера ще е осцилоскоп. Аз самият съм сервиз, но не и за Сони. Не им знам error кодовете и затова потърсих помощ поне за това. Такива има, някои хора тук ги знаят, но вместо помощ си спамим и гледаме сейр. Мигането на диода е добро начало, но явно помощ няма да видя. Все пак опитах  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 25, 2011 17:48 Заглавие: |
|
|
Айде да стига толкоз безсмислени блаблабла....
| Цитат: | | Аз самият съм сервиз, но не и за Сони. |
Вервай ми че всички потребители тук сме "сервизи на нещоси" и ако докарат на някой който е "сервиз на Sony" вместо Sony примерно Ultravox,Seleco или Пирин го не взимаме за ремонт.Лошото е че сервизите на последните три марки нещо са много трудни за откриване и клиентите пак напират.
А кодовете и да ги имаш-закво ли ти са при положение че не са нещо на което може да се вярва особено много.
Ако ти е само за кодевете за грешки-можеше да се размърдаш и сам да пуснеш един гугъл и да видиш че тук-
http://www.electronica-pt.com
го има мануала.
Ако мислиш да се учим как се ремонтира LCD-нема да стане... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|