| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
georg77 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 02, 2011 14:11 Заглавие: Ремонт на инверторен електрожен |
|
|
Здравейте
Някой може ли да ремонтира инверторен електрожен Gysmi 131
Техниците от магазина където е купен казват , че не си струвало ремонта.
единственото което намирам като схема е това линк
Ако някой се наема нека пише.От София съм. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
|
|
 |
danaec Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2011 8:59 Заглавие: |
|
|
http://www.snimka.bg/photos-from-gsm/el-chasti.385738
схемата е от руския форум,прегледаи IXGA10N60 и съпротивленията във веригите, при по дълга работа и спиране на инвертора спира охлаждането и се претоплят и при следващото пускане - неработи |
|
|
 |
toncho_b4 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 03, 2011 12:58 Заглавие: Относно ремонта на електрожена |
|
|
Колега, снимай го откъм лицевия панел , откъм лицето и гърба на основната платка , ако можеш и ще се опитам да ти помогна в ремонта, ако си хващал уред и знаеш какво да прочетеш , измервайки полупроводникови елементи, и малко опит в запояването.Ако знаеш откъде в София да си купуваш качествени елементи, мисля че ще можеш с няколко насоки да се справиш...
А и между другото какво имаш предвид под "не работи" ?(все пак някакво начало) |
|
|
 |
asengolemanov Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 1:08 Заглавие: |
|
|
| Послушай какво са ти казали в клиниката.Знам че тежко се приема загубата на близак уред но ... такъв е живота, дари го за донор поне. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 11:18 Заглавие: |
|
|
Днес ми го донесоха и се оказа , че са ме потвели съответно и аз вас.
Марката му е IMS 1300 inverter.Ще го снимам и ще кача снимки на платката , но аз няма да мога да го оправя сигурно.Трябва майстор защото машината е професионална и ми се ще да се ремонтира от някой който разбира срещу заплащане естествено.Благодаря на отзовалите се. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 11:22 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Трябва майстор защото машината е професионална |
Точно защото е професионална си трябва специализиран сервиз и ремонта да е на ниво модули ,в противен случай гаранция никаква ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 11:38 Заглавие: |
|
|
Съгласен съм , но техниците в сервиза са казали , че не било рентабилно и са го върнали.Апарата струва една камара пари и преди да отиде на боклука трябва да се опита поне нещо.Между другото един аргон Линкълн стоя при тях 2 месеца и неможаха да го оправят и като го занесох на един познат да го погледне го оправи за 15 минути.За съжаление този човек не е в страната.Та не искам да омаловажавам техниците от сервиза ама май не са на ниво.Затова тая някакви недежди , че машинката е поправима
Включих апарата и лампичката на защитата мига непрекъснато , а на изходите волтажа се мени бързо в диапазона от 2 до 19 волта независимо от положението на потенциометъра за регулиране. |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 13:31 Заглавие: |
|
|
Изпратил съм Ви съобщение. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
toncho_b4 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 05, 2011 18:00 Заглавие: Относно ремонта на електрожена |
|
|
А някакъв елемент да загрява(предвид , че изправителните диоди на изхода са на сериозен радиатор, малко по-трудно се установява, но не е невъзможно)?
Всъщност спирам да гадая, предлагам да качиш снимки по които да се опитаме да те ориентираме с уред в ръка какво къде да мериш и търсиш.....
П.С. Щом мига защитата по температура, значи все пак се опитва да тръгне, но това не означава непременно , че въпросната защита е задействана или дефектна.А вентилатора сработва ли?Или и той в такт със светодиода на защитата се позавърта насечено? |
|
|
 |
|