Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПРОБЛЕМ с зарядно за радиостанция

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
momcho2000
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Видин

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 17:33    Заглавие: ПРОБЛЕМ с зарядно за радиостанция Отговорете с цитат

Здравейте на всички, искам да попитам понеже брат ми изпрати от Канада радиостанций за лов, но тяхното зарядно е за входящо 110 волта и изходящо 9 волта и 300 милиампера и не може да се използва тук на нашата мрежа, аз намерих на магазина адаптер който си е 220 волта а на изхода е 9 волта и 500 милиампера, това ще е проблем ли за батерийте на станцийте че оригинално е 300 а аз ще им сложа 500 милиампера??? Благодаря предварително на отзовалите се...

Exclamation Arrow Пиши грамотно Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
shri
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Не това не е проблем. Важно е да съблюдаваш за поляритета +, - да съвпадат с това на буксата на оригиналното, както и буксада да е същата за да пасне. Продават се готови адаптери от 220В на 110В в който мжеш да включиш оригиналния ако искаш. Мисля че цената на такъв не е повече от адаптера на 220В.
Като този например;
http://www.shopmania.bg/shopping~online-kutii-i-zakhranvanie-na-kompiutr~buy-zakhranvashch-adaptier-220v-110v-50w~p-1530466.html
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
batkotony
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2011 17:28    Заглавие: зарядно Отговорете с цитат

Колегата е прав.Но по-добрия вариант е траф 220-110.Пък и брат ти може да прати и друго нещо от Канада.В някой 'зареждачки' не слагат филтриращ кондензатор.В новия ти 'адаптор' задължително ще има, а това може да ти създаде проблеми именно със зареждането на батериите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети