|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Netcruiser Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2011 17:11 Заглавие: Ппблем с NEO 1451TX |
|
|
Телевизора е NEO 1451TX
Платката е CBJL7.820.015
Проблемът е че процесора (ST9219SC7B1) на управлението, (меню, бутони от предния панел, дистанционно и др.) се нагрява прекалено много, вследствие на което, около 15-20 сек. след включването, губи връзка с дистанционното.
Стабилизатора на 5в. които захранва процесора, също грее прекалено много (Явно процесора го товари)
При монтиран радиатор с вентилатор на проц-а и на стабилизатора, работи видимо нормално.
Мерих захранването на стабилизатора - 7.89в. входящо и 4.99в. изходящо напрежение. Захранването на процесора е 4.99в. На пръв поглед всичко е нормално, но явно има нещо което пропускам или не знам и което е причината за неправилния режим на работа.
Ще съм много благодарен ако някой се включи с идея! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2011 17:14 Заглавие: |
|
|
| Цитат: |
Платката е CBJL7.820.015..... ST9219SC7B1....При монтиран радиатор с вентилатор на проц-а и на стабилизатора....На пръв поглед всичко е нормално, но явно има нещо което пропускам или не знам и което е причината за неправилния режим на работа. |
Толкоз много дивотии в една тема рядко съм срещал.А съм вече от 6-7години в този форум.
Пази боже...
И иначе идея ще ти дам веднага-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=28387
P.S.И ако обичаш да не ми пълниш ЛС с глупостите си. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|