|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
minigonzo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 10, 2011 6:38 Заглавие: Проблем с телевизор Dewoo |
|
|
Имам телевизор Dewoo DC на 2 години. Тъкмо му изтече гаранцията и се получи нещо много странно. При едно от изключванията ми от мрежата, при последвалото включване се чу пукащ звук и картината стана с 2 зелено-лилави петна от 2-те страни, много напомнящи намагнетизиран кинескоп. От тогава при 2-3 следващи включвания звука се повтори и след това изчезна и до сегашния момент не се е чувал пак. Отворих телевизора и демонтирах 2-та му вградени говорителя, тъй като 2-те петна са от 2-те страни и предполагах, че може причината да е свързана с тях. За съжаление след 1 нощ престой петната не се изчистиха и отново си ги има. Петната са най-силно изразени в 2-та горни ъгъла а надолу се стесняват, като в средата отдолу-нагоре се получава продълговат участак с нормални цветове. Телевизора е с кинескоп на самсунг, напълно плосък и е модел 2007 година. Някой може ли да ми помогне със съвет. Огледах всички кондензатори, няма надути. Не съм перфектно запознат с устройството на телевизорите и за това моля за помощ.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 10, 2011 8:18 Заглавие: |
|
|
Ти не че не си "перфектно запознат",ами не си хич даже.Тя тая работа ако ставаше с гледане за поддути кондензатори и с вадене на говорителите...
Изключваш от ключа и го държиш спрян един час.Ако не се оправи-посещаваш тая тема-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=28387 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|