Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

въпрос за DC волдаж на CDJ 200 Pioneer

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
spellsingero
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 10, 2011 1:18    Заглавие: въпрос за DC волдаж на CDJ 200 Pioneer Отговорете с цитат

Здравейте колеги. Имам едно питане относно волтажа на плеър CDJ 200.
Така като трафа който пРодава напрежение е изгорял (вероятно) и плеъра не работи, трябва да го заменя с алтернативно захранване. За целта обаче не мога да разшифровам какво означават следните задания:

1. Flac1
2. Flac2
3. GNDF
4. VLODB
5. GND (това го знам)
6. V+10B
7. GND
8. V+8B
9. GND

Мисълта ми е какво означават тези флак 1,2 +10B и т.н .. и евентуално какви волтажи изискват.
Ако трябва да използвам импулсно захранване .. при захранване от ПС поне си пише +5;-5;VBS.. и т.н

Помагайте... Sad
Ето и datasheet за този плеър...

http://datasheet.hit.bg/AFTER%20TRAF%20BLOK.JPG
http://datasheet.hit.bg/CDJ-200_RRV3095.pdf
http://datasheet.hit.bg/TRAF%20BLOK.JPG
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 10, 2011 8:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Волдаж,молдаж...."Изгорял е вероятно"....Ти не можеш да разбереш дали е изгорял или не е, ама си тръгнал друго захранване да му присаждаш....
Занес го на някой дето разбира,докато не те е втресъл някой волдаж от някъде.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
spellsingero
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 10, 2011 9:04    Заглавие: ре Отговорете с цитат

нужно ли е да си сканирам удостоверението за ел... въпроса ми беше конкретен.. какво означават следните обозначения... това,че друг не знае не дава предпоставка за казване на... все пак нещо Smile+ че ми е професионално изкривяване да правя изреченията по-интересни и затова съм го оформил така.. така,че вниквай в концепцията на въпроса,а не в това около него.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Мар 10, 2011 9:16    Заглавие: Re: ре Отговорете с цитат

spellsingero написа:
нужно ли е да си сканирам удостоверението за ел...

Найш колко ме интересува какво удостоверение имаш.Закачи си го на стената па му се радвай.Или си забърши ръчичките с него след ядене на мазна баничка....
spellsingero написа:
въпроса ми беше конкретен.. какво означават следните обозначения...

Всеки поне малко технически грамотен човек(който може да различава и нещо друго по схемите освен надписа GND) като проследи мануала от 25та до 28ма страница където е схемата може и сам да разбере какво е това FLAC и яде ли се или се пие.
spellsingero написа:
това,че друг не знае не дава предпоставка за казване на... така,че вниквай в концепцията на въпроса,а не в това около него.

Кво знам и кво не знам определено не си ти човека който ще каже.Както и къде да вниквам.
За последния си пост получаваш и едноседмична почивка в бан-листата.Предостатъчно време да поекспериментираш с твоите постановки за присаждане на импулсни захранвания и прочие.Па като накрая не направиш нищо(коет е 200% сигурно) го занес на някой който разбира-той щу му трябват 20секунди да разбере дали е жив трафа и още толкоз време да го отремонтира и без да го сменя (най-вероятно).
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети