Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mignev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2011 18:50    Заглавие: Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP Отговорете с цитат

Здравейте. Може би ще задам глупав въпрос за който ще отнеса бая критика, но ще поема този риск Smile

Та понеже съм нов в тази свфера и целия ми опит свързан с микроконтролерите не е напускал границите на Arduino, реших да си разнообразя живота като си потровя душата с гол attiny2313 и AVR ISP от Сириус ПСБ:

Програматора: http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod=catalog&show=142

Контролера: http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod=catalog&show=458

Всичко много хубаво, но ... не мога да го подкарам. Къде греша?

Направих си кабел от програматора към микороконтролера:
http://www.elechouse.com/elechouse/images/product/Atmel%20AVRISP%20STK500%20USB%20ISP%20Programmer/avr_isp.jpg

MISO -> MISO и тнт. Съотвенто инсталирах си софтуера който препоръчват от сириус : AVR OSP II свалих си AVR Studio написах си hello_world.c програмче компилирах си го, реших да си качвам HEX файла, не ми изрева за грешка никъде, но като му дам Verify и ми казва Unequal и нищо не се получва.

Понеже в самото начало си бекъпнах уж качения firmware и като дам Verify с него ми казва Equal.

Някой има ли идея каква глупост върша и къде греша?

Благодаря ви предварително и поздравления за хубавото форумче!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2011 19:23    Заглавие: Re: Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP Отговорете с цитат

mignev написа:
Всичко много хубаво, но ... не мога да го подкарам. Къде греша?

Може грешката ти да е ,че си избрал точно този програматор от тая фирма.Наскоро,колега се оплака със подобен проблем
mignev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2011 19:31    Заглавие: Re: Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP Отговорете с цитат

Подозирах такъв отговор и за пореден път съжалявам, че не си поръчах атмелския!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Пон Мар 07, 2011 22:27    Заглавие: Re: Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP Отговорете с цитат

mignev написа:
MISO -> MISO

Свързват се MISO-MOSI !
mignev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 1:12    Заглавие: Re: Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP Отговорете с цитат

Обеден съм, че отговорих с картинка, но явно съм нарушил някакво правило. Та исках да кажа, че отново е същото не работи!

Други идеи Smile?

---
p.s.: благодаря!

Последната промяна е направена от mignev на Сря Мар 09, 2011 1:24; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 1:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Smile
1. Не се отговаря с този бутон ( Ще ти се скарат затова си редактирай мнението)
2. Както написа zapad проблема може да е типичен за тази фирма... Затова провери схемата дали всичко е свързано както трябва ... Дали няма късо между пътечките.
Върнете се в началото
Георги Стоичков
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 1:57    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз реших да си взема на далавера програматор от въпросната фирма заради USB - то и да ми отпадне дъртия комп и цялата камара кабеляци към ком и лпт портовете, башка и допълнителните захранвания да ама не Rolling Eyes Харесах си тоя програматор дето ,,уж" програмира една камара чипове (на мен лично ми трябва за 24C дето са най-ползваните в тв-тата) поръчах си го със всички предодници и далавери и останах разочрован Sad Дойде инсталнах си софта сложих памет да го пробвам и не ще да захапе, компа го вижда инсталва си драйверите има го като устройство и до там нито чете нито пише Rolling Eyes Писах им на имейла за контакт и ми пратиха меко казано подигравателен отговор Evil or Very Mad На въпроса ми относно проблемите с програматора ми отговориха:
,, Здравейте,
Не сме пробвали как се държи програматора с памети!

Hristo Serafimov
Manager
tel.: +359 676 7 53 30
2, Stara planina str.
Dryanovo
zip code 5370
BULGARIA
WEB : www.sirius-pcb.com
"
Което според мен е смехотворно при положение, че предлагаш и продаваш програматори Cool
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Жорка,верно ли така са ти отговорили? Тогава защо го предлагат "сглобен и тестван-30лв.", ааааа може да са го тествали на совалката
Георги Стоичков
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Мар 09, 2011 11:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Ванка това го копнах от имейла който ми пратиха Laughing За сглобеното беше сглобен, ама за тестовете не е ясно
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
a_stankov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 15, 2011 19:58    Заглавие: Отговорете с цитат

@Георги Стоичков ако си си купил PICKIT 2 Clone , програмира без проблеми памети от серия 24С , но трябват pull-up резистори на клок и дата изводите на паметта. Иначе се пишат без проблеми.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети