| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mignev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2011 18:50 Заглавие: Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP |
|
|
Здравейте. Може би ще задам глупав въпрос за който ще отнеса бая критика, но ще поема този риск
Та понеже съм нов в тази свфера и целия ми опит свързан с микроконтролерите не е напускал границите на Arduino, реших да си разнообразя живота като си потровя душата с гол attiny2313 и AVR ISP от Сириус ПСБ:
Програматора: http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod=catalog&show=142
Контролера: http://www.sirius-pcb.com/index.php?mod=catalog&show=458
Всичко много хубаво, но ... не мога да го подкарам. Къде греша?
Направих си кабел от програматора към микороконтролера:
http://www.elechouse.com/elechouse/images/product/Atmel%20AVRISP%20STK500%20USB%20ISP%20Programmer/avr_isp.jpg
MISO -> MISO и тнт. Съотвенто инсталирах си софтуера който препоръчват от сириус : AVR OSP II свалих си AVR Studio написах си hello_world.c програмче компилирах си го, реших да си качвам HEX файла, не ми изрева за грешка никъде, но като му дам Verify и ми казва Unequal и нищо не се получва.
Понеже в самото начало си бекъпнах уж качения firmware и като дам Verify с него ми казва Equal.
Някой има ли идея каква глупост върша и къде греша?
Благодаря ви предварително и поздравления за хубавото форумче! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2011 19:23 Заглавие: Re: Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP |
|
|
| mignev написа: | | Всичко много хубаво, но ... не мога да го подкарам. Къде греша? |
Може грешката ти да е ,че си избрал точно този програматор от тая фирма.Наскоро,колега се оплака със подобен проблем _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
mignev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2011 19:31 Заглавие: Re: Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP |
|
|
| Подозирах такъв отговор и за пореден път съжалявам, че не си поръчах атмелския!!!! |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 07, 2011 22:27 Заглавие: Re: Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP |
|
|
| mignev написа: | | MISO -> MISO |
Свързват се MISO-MOSI ! _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
mignev Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2011 1:12 Заглавие: Re: Въпрос относно програмиране на attiny2313 и ISP |
|
|
Обеден съм, че отговорих с картинка, но явно съм нарушил някакво правило. Та исках да кажа, че отново е същото не работи!
Други идеи ?
---
p.s.: благодаря!
Последната промяна е направена от mignev на Сря Мар 09, 2011 1:24; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2011 1:22 Заглавие: |
|
|
1. Не се отговаря с този бутон ( Ще ти се скарат затова си редактирай мнението)
2. Както написа zapad проблема може да е типичен за тази фирма... Затова провери схемата дали всичко е свързано както трябва ... Дали няма късо между пътечките. |
|
|
 |
Георги Стоичков Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2011 1:57 Заглавие: |
|
|
И аз реших да си взема на далавера програматор от въпросната фирма заради USB - то и да ми отпадне дъртия комп и цялата камара кабеляци към ком и лпт портовете, башка и допълнителните захранвания да ама не Харесах си тоя програматор дето ,,уж" програмира една камара чипове (на мен лично ми трябва за 24C дето са най-ползваните в тв-тата) поръчах си го със всички предодници и далавери и останах разочрован Дойде инсталнах си софта сложих памет да го пробвам и не ще да захапе, компа го вижда инсталва си драйверите има го като устройство и до там нито чете нито пише Писах им на имейла за контакт и ми пратиха меко казано подигравателен отговор На въпроса ми относно проблемите с програматора ми отговориха:
,, Здравейте,
Не сме пробвали как се държи програматора с памети!
Hristo Serafimov
Manager
tel.: +359 676 7 53 30
2, Stara planina str.
Dryanovo
zip code 5370
BULGARIA
WEB : www.sirius-pcb.com
"
Което според мен е смехотворно при положение, че предлагаш и продаваш програматори  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2011 10:55 Заглавие: |
|
|
Жорка,верно ли така са ти отговорили? Тогава защо го предлагат "сглобен и тестван-30лв.", ааааа може да са го тествали на совалката _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
Георги Стоичков Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 09, 2011 11:58 Заглавие: |
|
|
Ванка това го копнах от имейла който ми пратиха За сглобеното беше сглобен, ама за тестовете не е ясно |
|
|
 |
a_stankov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2011 19:58 Заглавие: |
|
|
| @Георги Стоичков ако си си купил PICKIT 2 Clone , програмира без проблеми памети от серия 24С , но трябват pull-up резистори на клок и дата изводите на паметта. Иначе се пишат без проблеми. |
|
|
 |
|