| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 12:23 Заглавие: Шеринг между два компа |
|
|
В сервиза имам 2 компа,които са свързани с кроснат кабел.Наложи се преинстал на този ,с който ровя в нета и сега загубих шеринга.Този с който работя е с XP,а другия е с 98.Вкарал съм настройките в мрежовата карта,предварително записани преди инстала.Преди ми бяха извадени иконки на C и D дискове от другия комп и ги виждах на този.Държа поне само D да е шернат.Обръщам се към знаещите в областа да ме светнат стъпка по стъпка. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 13:13 Заглавие: Re: Шеринг между два компа |
|
|
| bai_tishan написа: | | ....Вкарал съм настройките в мрежовата карта,предварително записани преди инстала |
Виж това
http://forums.softvisia.com/index.php?showtopic=1923
И двата компютри ги сложи в една и съща workgroup
десен клафиш на мишката върху My computer>properties>computer name |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 15:28 Заглавие: |
|
|
Разбрах как да си извадя икона ,но проблема се оказва друг.Като "пингвам"и от единия към другия и обратно няма връзка.А като пусна 98-цата XP-то вижда връзката(хикса на компютърчетата долу изчезва)Не съм променял никакви настройки на картата-направо блокирах. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 16:05 Заглавие: |
|
|
Статичните IP адреси правилно ли са настроени - Default gateway и единия DNS сървър на единия компютър трябва да съвпадат със статичния IP адрес на другия и обратно. IP адресите на двата трябва да са различни - обикновено 192.168.1.xxx . Subnet mask - 255.255.255.0
Също аз дълго имах проблем с шеринга докато не установих, че в Local Area connection properties, File and printer sharing не беше отметнато.
Всичко това в Control panel>Network Connections> Properties >двоен клик върху Internet protocol
За да има несвързания-към-интернет-компютър интернет, на свързания връзката към интернет трябва да се сподели.
Control panel>Network Connections> Properties >(tab)Advanced>Allow other network users to connect through this... да се отметне на връзката към интернет. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 18:19 Заглавие: |
|
|
Интернет на 98-цата не ми трябва-връзката е еднопосочна -от работния да ди дърпан само инфо от 98-цата.DNS-и няма и на двата вкарани-до сега си е било така.98-цата изобщо не е бутана.IP-тата са различни като на например на 98 е 192.168.1.3 а на работния е 192.168.1.10
Статичното IP къде да го видя,че нещо не вдявам(и на двата) _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Wisi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2011 18:41 Заглавие: |
|
|
| До RJ45 конектора светодиодите светят ли? |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2011 0:14 Заглавие: |
|
|
Малко е ОФФ за темата, но един рутър решава доста проблеми . |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2011 14:51 Заглавие: |
|
|
Рутер не ми трябва-изобщо не искам да достига нет до 98-цата.Свтодиода на картата си свети,както писах като пусна 98-цата работния вижда втората мрежа като червения Х изчезва от иконката с компютърчетата.Дал съм еднакво име на уоркгрупата.Е не ще и неще.Пинга си мълчи Май ще чакам моя човек дето го прави да го изкусури. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2011 15:21 Заглавие: |
|
|
| Настройването става от самото устройство, което трябва да се споделя. Например за хард диска: от My Computer с десен бутон върху желания хард диск и: properties->Share->I understand the risk but... -> If you understand the security risks... и разрешаваш споделяне за въпросната кръстосана връзка. |
|
|
 |
|