|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
NasteX Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 16, 2011 17:27 Заглавие: Въпрос относно безшумна алтернатива на звуков говорител. |
|
|
Здравейте!
Моля, ако някой има желание да погледне каква е разликата между обикновен звуков говорител и генератор на вибрации http://www.coleselectroacoustics.com/edvibration.shtml във токове и т.н.
Идеята ми е да модифицирам няколко колони да работят на същия принцип, както този генератор на вибрации. Ще ги ползвам във една моя арт инсталация тука където живея. Та имам нужда от вибрации, а и те са основата на моята визуална арт инсталация. Но главния проблем е във това, че във предишната ми инсталация ползвах обикновенни звукови говорители и ми се наложи да направя звукоизолация и това за малко да ме откаже от развитието на идеята, която имах тогава. Затова се нуждая от безшумна алтернатива на звуков говорител и го намерих. Това е генератора за вибрации.
Потърсих повече инфо относно този генератор за вибрации и то се ползва за изучаване на звуковите вълни чрез прикрепване на ластик към него и ти получаваш визуално представяне на вълните (честотите). Но проблемът идва от цената, която е много и е малко тъпо да давам много пари за проект, който е със около 20% възможност да е рентабилен.
Благодаря предварително.
Поздрави. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|