| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
glaskeram Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 9:21 Заглавие: Генераторче за стъпково моторче. |
|
|
Здравейте,
правя си едно задвижване, като ползвам серво-машинка от авиомоделите. Серво-машинката е микро и се задвижват стъпково моторче. От къде мога да намеря генераторче така че да задвижвам моторчето напред и назад?
Благодаря предварително!!!!
Съвсем нов съм в форума и ползвам възможността да поздравя всички тук. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 10:50 Заглавие: |
|
|
Не ми стана много ясно какво точно искаш. Сервотата "микро" не са със стъпкови моторчета, ако това си искал да кажеш.
Задвижването на повечето сервомотори от подобен тип става посредством импулси с определена широчина. Свързването е лесно - захранване (+,-) и третия изход към генератор на импулси. Според конкретната реализация, може да се направи и съответното управление. Имай предвид, че генерираните импулси трябва да са с точно определена широчина, от която зависят посоката и ъгълът на завъртане. Можеш да потърсиш управления, направени с контролери. Има много достъпни кодове за Ардуино, например. |
|
|
 |
glaskeram Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 13:14 Заглавие: |
|
|
Благодаря ти Емиле. Искам първо да кажа че не съм много на "ти" с електрониката, но отговорът ти го разбрах. И ако мога сега да прецизирам нов въпрос.
Има ли къде да намеря импулсно генераторче за сервомашинки?
Благодаря! |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 14:29 Заглавие: |
|
|
| Най-достъпно ми се струва да купиш едно Ардуино(има доставчици и в България) и с малко напъване, можеш да си направиш приличен модул за управление. Другият вариант е да търсиш някой да ти направи специална схема за целта(така ще е по-компактно), но цената ще е по-друга. |
|
|
 |
fem Нов потребител

|
|
|
 |
|