Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Загуба на опции на TV JVC

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Naasko
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2004 15:51    Заглавие: Загуба на опции на TV JVC Отговорете с цитат

Здравейте снощи имаше малак екшън от енергото малко повече волта дойдоха от колкото трябваше все едно те снимат със светкавица и една от крушките изгоря но това е незначително. Телевизорчето спря и се приготвих психически за шарко парко но то взе, че тръгна след малко като постоя 5 минути без храна, но като го пуснах пак всички настройки му бяха изчезнали но това не ме притесни много почнах да си подреждам програмите и цветове яркост и пр. Когато забелязах, че на местото на VIDEO 3 се падат каналите от кабелната и пр. а самото VIDEO 3 просто го нямаше по рано като превключвам и ми даваше TV а сега го няма и стандартните настройки Picture, Sound си излизат но не действат. Звънях в сервиза и ми казаха че трябвало да сменят някаква си интеграла която струвала 100$ (на баба ми хвърчилото) Не ми е проблем това, че ми е на VIDEO 3 в момента TV то а че самият извод е отпред и ми беше удобно да си включвам камерата и др. неща.
Модела е JVC AV - G210TR ако някои има идея как мога да си възстановя старото меню ще сам му благодарен
Върнете се в началото
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2004 17:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Най вероятно имате повреда в паметта,ако имате възможност да я презапишете е най-добре/имам я и ще Ви я изпратя ако искате/.Другия вариант е да влезете в сервизен режим .Натискат се едновременно бутоните DISPLAY и PICTURE MODE на ДУи от там да се опитате да програмирате.Но ако ми позволите да Ви дам съвет занесете го на сервиз цялата тази операция не битрябвало да е по-скъпаот 20-30лв.Разбира се има вероятност да е процесора тогава вече е неприятно.
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2004 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте Дима вие ми помогнахте с това меню бяха изключени от него няколко опции
SISTEM CONSTANT SET
1.VIDEO 3 of
2.POWER BASS of
3.ECO SENSOR of

Тези 3 опции ги включих имам и ВИДЕО 3 но пак не действат фабричните настройките PIKTURE и SOUND Предполагам, че и няма нищо на паметта понеже всички зададени настройки ги приема въпреки, че не съм пипал почти нищо в тях освен изброените. И програмите си ги запомни предполагам, че там има още нещо за настройка, но не смея да пипам преди да сте ми дали още някоя идея стига да имате желание.
АААА и да ви попитам за какво бяха POWER BASS и ECO SENSOR и трябваше ли да ги включвам или да ги изключа както си бяха ?
Върнете се в началото
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2004 21:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема Ви е в паметта,в момента разпалагам със сервизното описание на AV-G21T,мисля че е точно като Вашето,дайте някакъв адрес за да Ви го изпратя/на руски е,ако е проблем да го потърся из компютрите си на английски/,но Ви съветвам ако ми позволявате разбира се,щом искате сам да се занимавате запишете си на лист всички предварителни значения на параметрите.Успех.
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2004 21:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами ако не ви представлява трудност може да ми я пратите на [email protected] и ви благодариа за вниманието което отделяте за мен
Върнете се в началото
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2004 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Погледнете си пощата,би трябвало да е пристигнало.Напишете дали е това от което се нуждаете.
Гост

МнениеПуснато на: Вто Мар 23, 2004 22:16    Заглавие: Отговорете с цитат

За съжаление се разминават менютата но няма проблем и бес това не съм сигорен дали ниама да объркам нещо иначе изглеждат при мен така

SERVICE MENU
1.IF 2.V/C
3.AUDIO 4.DEF
5.VSM PRESET
6.SSM PRESET
1-7: SELECT DISP:EXIT

SYSTEM CONSTANT SET
MODEL=KA (V4.09P)
1.VIDEO-3 :YES
2.POWER BASS :YES
3.ECO SENSOR :YES
4.INCH :21
5.COLOUR :MULTI
- + MENU:STORE DISP:EXIT

I на квадрат BUS MONITORMODE
8366 8A 00 43
1545

^
- +

DISP:EXIT

ETO TAKA IZGLEJDA MENIUTO KOETO IMAM NA TELEWIZORA
Върнете се в началото
GOSHO
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна - с.Тополи

МнениеПуснато на: Сря Мар 24, 2004 8:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Влез в режим VSM PRESET (натисни 5 ) и регулираи bright,cont..... за различните режими.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Чет Мар 25, 2004 16:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Сори за нахалството но тези параметри фабрично знаете ли какви са ?
и този модел телевизори стерео ли са или не понеже има функцията SURROUND но стерео звук не е извадил до сега ?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети