| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cocobg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 14:38 Заглавие: Търся схема за логическа връзка... |
|
|
Здравейте на всички!
Някой дали има готова схема за логически блок "и"?
Ето какво трябва да се случва:
При подаването на напрежение от канал 1 (3-9V) "И" канал 2(3-9V) да се подаде напрежение от автономен източник на изход 1
Благодаря за съдествието!
Косьо |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 14:54 Заглавие: |
|
|
С какво трябва да е реализиран "логическия блок"?
А самата логическа връзка можеш да я разглеждаш като два последователно нормално отворени контакта през които трябва да ти "премине" напрежението от автономния източник, а самите контакти се управляват от двата канала. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
cocobg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 15:20 Заглавие: |
|
|
Здравей,
аз съм абсолютен любител в областта - изключително ми е интересно, но все още не разбирам нещата, но пък съм любознателен и чаткам разни неща и обичам да питам
Да реално описаната ситуация е това което е, но как да се реализира? като идеята е да е възможно най-компактно изпълнението? |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 17:19 Заглавие: |
|
|
има вариант от две релета до микропроцесор.И в двата случая ще се събере в кибритена кутийка
Повече параметри трябват за такова устройство. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
cocobg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 17:28 Заглавие: |
|
|
Добре, ще се пробвам да нарисувам идеята.
Имам една стая с две врати. На всяка от вратите е монтиран ключ който затваря верига с енергоносител при отварянето на вратата.
както обясних просто съм ентусиаст и питам, може да не се изразявам правилно за което моля да ме извините.
Значи като се отвори вратата на едно кабелче се появяват 9V ток, като се затвори вратата - този ток спира...
Та тези ключове са монтирани на двете врати.
Искам когато едната врата е отворена и когато другата врата също е отворена (т.е. единствено когато и двете врати са отворени) да ми се появи ток на изход някакъв като този ток идва от отделна батерия.
готов съм за още обяснения
Поздрави |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 17:43 Заглавие: |
|
|
Става и директно с ключетата дето са монтирани на вратите.Нарисувал съм го в атача. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
cocobg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 21:05 Заглавие: |
|
|
Личи си че съм далеко от ниво начинаещ
Благодаря ти.
Има обаче още нещо, чак сега съобразих, ама как да го обясня...
Ключовете са следните, да го наречем датчик, защото си е такъв..
Имам батерия 9 V, която си е в корпуса му.
Като сработи този датчик, той започва да пищи
има три клеми в него:
1 -
2 -
3 -
като е в режим на очакване на 1 и 2 има ток 9 V
като сработи - тока минава на 2 и 3
ако свържа клемите 2 и 3 към 2 и 3 на втория датчик - като сработи първия - втория автоматично започва да пищи, а на мен ми трябва втория сам да си засече ситуацията и да превключи на 2 и 3
чак тогава като 2 и 3 на първия датчик и 2 и 3 на втория датчик поотделно получат напрежение чак тогава от отделна батерия да ми се пусне ток към друга съвсем независима верига
Оффф дано да съм го обяснил този път както трябва
Реално ако се занимаваш с такива неща и имаш възможност да го направиш в някакъв малък корпус, може да намерим общ език защото сега го мисля, но цялата идея е да разширя възможностите на една система и може да падне някой лев. Ако имаш интерес и желание може дори и да измислим още по-добро нещо, знае ли човек.
Въпросът е каквото и да сътворим да има приличен вид в крайна сметка, защото кабели и елементи ако стърчат, малко трудно биха се приели от клиента, въпраки че него го интересува резултата
Поздрави,
Косьо
и още веднъж благодаря за отделеното време |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 21:20 Заглавие: |
|
|
Не можеш ли поне да го снимаш този датчик -по възможност да се виждат и клемите.Или поне линк откъде си го купил. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
cocobg Нов потребител

|
|
|
 |
|