|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pre Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 17, 2011 23:55 Заглавие: Колони 5+1 Luxeon |
|
|
Здравейте,
онзи ден колоните ми 5+1 luxeon спряха да свирят. Пуснах ги и както си стояха почнаха да издават "извънземни" звуци - някакви странни свирукания и изкривявания и накрая тишина и толкова. Копчетата, дистанционното и лампичките работят, но звук няма.
Разглобих баса, където е и цялата електроника и видимо няма нищо изгоряло. Премерих трансформатора и видях, че ток има. За съжаление до тук се изчерпват моите скромни познания
Поразтърсих се малко и из мрежата и в крайна сметка все пак имам подозрения. Значи има 2 интегрални схеми - rt2323 и rt2258 . Почетах разни мнения по чужди форуми и май тия двете са някакви важни компоненти, които се ползват и в други подобни системи и хората, които са имали проблеми са успявали да ги поправят със замяната на една от тези двете интегралки.
Сега въпросът ми е дали някой разбира от тези неща и да ме насочи с коя от тези схеми да започна, или пък да търся проблема другаде.
Разбира се винаги съществува вариант да занеса колоните на ремонт, вместо да се мъча у дома.
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|