| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2011 17:29 Заглавие: Philips G110 - проблем с B+ (или ТХО...) |
|
|
При откачена отклонителна система B+ е 148В, при закачена ТХО-то започва на пърка а В+ става 50В.
Сменен транзистор - BU508 - няма промяна. При откачен колектор и закачена лампа 100W на негово място към маса В+ си е 148 волта.
На вторичните на ТХО-то няма късо.
Пробвах с външна ОС (една близка по индуктивност на пръв поглед) - същата работа - ТХО-то пърпори и В+ кляка което ме навежда на мисълта че ОС е здрава.
Не ми е попадало такова шаси та да питам - сигурно ли е че работата отива към ТХО? Или има още нещо което изтървам за проба? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2011 17:32 Заглавие: |
|
|
Като си провериш бушона на EW и после закачиш товарна намотка от Е380 на мястото на неговото-тогава ще е сугирно.
Имам на склад ТХО,ако опреш до него.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2011 17:44 Заглавие: |
|
|
Предпазителя на EW (1534) е здрав, ще пробвам как се държи с бобина от Електрон (или някое читаво ТХО ако не я открия) за да видя как се държи.
Все пак прати ми на ЛС цена за ТХО за да видя има ли смисъл да се прави това ТВ с неясен статус. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2011 17:48 Заглавие: |
|
|
| milenjs написа: | | Все пак прати ми на ЛС цена за ТХО |
Да му беше дал номера на твоето...HR6213 ли е кво е? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2011 21:40 Заглавие: Re: Philips G110 - проблем с B+ (или ТХО...) |
|
|
Аааа , извинявай, ама това, че те МЪРЗИ да напишеш два-три фабрични номера, айде едно на ръка ...
АМА да правиш такива оценки :
| milenjs написа: |
Пробвах с външна ОС (една близка по индуктивност на пръв поглед) - същата работа - ТХО-то пърпори и В+ кляка което ме навежда на мисълта че ОС е здрава. |
И какво от това, че :
| milenjs написа: | | Не ми е попадало такова шаси та да питам - сигурно ли е че работата отива към ТХО? Или има още нещо което изтървам за проба? |
Захрани ТХО с плавно 0-30волта, гледай импулси и си прави експерименти на воля ... !  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2011 22:42 Заглавие: |
|
|
Ти осцилоскоп и лампа нямаш ли че пускаш теми за стандартни дефекти?
Както казва лирическият герой - да реализираш кочина . . . . _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж
Последната промяна е направена от Филипов на Пет Мар 18, 2011 23:03; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2011 22:46 Заглавие: |
|
|
Номера на ТХО-то ще напиша утре че явно съм уморен и неадекватен - когато включвах ТХО-то от Електрона изтървах едната сонда на уреда и по закона на Мърфи металната и част падна върху захранването и сега имам най-малкото окъсял транзистор в него
Явно това че съм начинаеш татко (от 7-8 дена) си оказва влияние, трябва ми време да свикана с новия режим на спане, вече малкото човече командва времето
Хубавото е че ТВ-то не е на клиент а мое, подариха ми го преди време - изхвърлено в Германия с надежда за нов живот в БГ.
@emoome, прав си че ме мързи малко в повече, не че нямам и регулируемо захранване, и осцилоскоп че и уред за проверка на ТХО-та (намотки на късо) си направих наскоро. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 18, 2011 23:33 Заглавие: |
|
|
| milenjs написа: | | изтървах едната сонда на уреда и по закона на Мърфи металната и част падна върху захранването . |
Я го не жали А знаеш ли какво е като падне на качулката на В.В. лампата на Електрон 714 ?
Честита първа рожба !!! |
|
|
 |
maro71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2011 17:28 Заглавие: 1 |
|
|
оправи си захранването,и сменяй смело ТХО-то 99 процента е от него доста сам се борил с това шаси _________________ професията загива, нека и ние не я погребваме |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Мар 19, 2011 17:41 Заглавие: |
|
|
Щом захранването държи
| Цитат: | При откачен колектор и закачена лампа 100W на негово място към маса В+ си е 148 волта.
|
значи си е здраво и няма нужда да се пипа нищо по него. _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|