| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
morot1 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 19:58 Заглавие: Устройство за дистанционно измерване на електроенергия |
|
|
Здравейте имам следния въпрос:
Дълго търсих по магазините и не можах да намеря устрйство за измерване и засичане на напрежение, ток, мощност и енергия за битов или индустриален вариант , да може да се отчита дистанционно през компютър
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 20:46 Заглавие: |
|
|
Ako направиш такова нещо без да се налага допълнително устройство монтирано в мястото засичане от енергото ще те позлатят  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 20:59 Заглавие: |
|
|
| В енергото имат такива,предават данните по GSM/GPRS канал. В магазините не съм виждал. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 21:10 Заглавие: |
|
|
Е то не чете ли от електромера.Или би трябвало да е на принципа на амперклещите.
Аз си мислех нещо като дистанционен термометър-заставаш пред блока и насочваш към някой от прозорците
Но ако трябва стационарно-един електромер с дистанционно отчитане и четеца към компа. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 21:46 Заглавие: |
|
|
| ivanovbg написа: |
Аз си мислех нещо като дистанционен термометър-заставаш пред блока и насочваш към някой от прозорците
...... |
И аз искам електромера да се съобразява с това което имам в портфейла,ама той не ще съобразява се с нещо друго!А по въпроса-има такива електромери през gsm,а има и управление и наблюдение по мрежата,ама за домашно ползване не знам |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 22:34 Заглавие: |
|
|
Из наше село има такива в сиганската махала от скоро.. Праща през GPRS данните както и до колкото знам може да се спира тока дистанционно. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
morot1 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 01, 2011 22:38 Заглавие: Намерих! |
|
|
Обаче, да не стане като реклама,
една фирма предлага го като услуга уреда може да е по-сложен или по-прост отчитат и хармоници води се енергиен мениджмент, но се чудя дали има смисъл заради едната сгрешена сметка за ток да го взимам, значи мери ток, напрежение, мощност, енергии, хармоници(не са ми необходими) и има токови трафове -вградени само това разбрах до сега. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 1:05 Заглавие: |
|
|
Според мен не си заслужава.Предполагам че са ти сменили електромера с нов а стария ти стои в къщи.Монтирай си го в къщи и сравнявай.Е не е като да чукнеш на компа и да ти излезе,ще трябва да си го погледнеш.За сметка на това ти е без пари.А и неразбирам този токов мениджмънт,заради някаква малка икономия да пия топла бира и да ям студени кебапчета
Какво му трябва на човека .....и една студена бира  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
|
|
 |
atanaspopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 02, 2011 8:30 Заглавие: |
|
|
Погледнете това
http://www.currentcost.com/
Цаната на уредите е под 100 лева. Предлагат се и в БГ. Слага се токова клещя на входа на таблото и тя предава безжично до доста приятно устройство, коео визуализира енергия и доста други неща, като тмпература например. Възможно е да се включи и в интернет, и да се птчита през Гугъл пауър метер от където може и товаровия профил да си видиш.
Интересно е.
Останалите неща които се коментираха са промишлени приложения и са доста скъпи за домашно използване (не че не е възможно). |
|
|
 |
|