| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
resprom Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 12, 2011 21:55 Заглавие: Капацитет на батерии |
|
|
Здравейте !
Имам един въпрос. Начи когато бях малък някъде на 8-9 години и имах колички с дистанционо .И те по принцип работат с 4 батерии по1,5 волта . Ама аз имах зарядни батерии 1,2 волта 1000mhA . И като я карам с 3 зарядни батерии " на четвъртата има мос " няма проблем ,ама като и лумна и четерите батерии и най-ного издържа 5 минути и нещо на платката изгаря . На теория ако ще и 1000000 Ah батерии да сложа но да не надвишавам волтажа сичко ще е наред но на практика ....Та вапроса ми е що се получава такава нередност ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2011 15:22 Заглавие: |
|
|
Нещо не обясняваш правилно. Няма как да повредиш нещо което се захранва със 4х1,5=6В, като му подадеш 4х1,2=4,8В. Това колко е капацитета на зарядните батерии няма никакво значение, освен колко време ще работят докато се разредят. Ако не бъркаш +,- няма какво да стане. Те и обикновените батерии като се хабят от работа им спада напрежението ама не горят изделието просто то спира да работи. Нещо друго си направил или не казваш точно, или не си забелязал хубаво. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2011 18:44 Заглавие: |
|
|
| Не е вярно че капацитета на даден акумулатор е важен само за продължителността на работа на самото устройство.А какво става когато устройството или играчката в случая се претовари механически,а елементите за управление са смятани за максималния ток който може да отдаде оригиналната батерия? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2011 19:54 Заглавие: |
|
|
| Не знам shri . Ама на теория е така няма значение капацитета на батериите ама на практика явно има значение , и това съм се чудел с години защо става така . Сигурен съм че е от големия капаците на батериите , щото секи път я някой транзистор изгори , я някои кондензатор .. |
|
|
 |
miro_mezdra Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2011 20:37 Заглавие: |
|
|
ако ти се занимава измери тока който консумира с едните батерии и с другите - максималния ток отдаван от батериите може да е отговора на въпроса. _________________ Skype - miro67_r |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 13, 2011 21:02 Заглавие: |
|
|
| Добра идея ама нещо на мултицета му изгоря тва каде се мери големината на тока :S |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2011 11:39 Заглавие: |
|
|
Отвори го и виж дали не е само предпазителя! _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
tchav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2011 13:19 Заглавие: |
|
|
Всички разсъждения до тук ги правите с презумцията, че акумулаторите имат по-голям капацитет от алккалните батерии. Според мен това изобщо не е така. _________________ Сашо Чавдаров |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2011 14:14 Заглавие: |
|
|
| resprom написа: | | ... я някои кондензатор .. |
Говориш глупости! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 21, 2011 14:39 Заглавие: |
|
|
И ако е предпазителя какво трябва да направя за да работи? Щото мислех след един два часа да хода да си копувам нов мултицет. |
|
|
 |
|