| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hakercheto Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 18:22 Заглавие: Ецване на печтни платки |
|
|
| Искам да попитам какав маркер да използвам при рисуването на платката защото до сега сам сменил 4-5 маркера и никои не става.Трихлорида прониква под маркера .А маркерите които сам купувал пише на тях че са за ецване.Моля помогнете |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 19:13 Заглавие: |
|
|
Ако искаш пробвай с печатарско мастило. На времето когато нямаше такива маркери си рисувах платките с него. Издържа и на концентрирана азотна киселина но аз я разреждах с вода едно към едно. Е, по трудно се рисува с него но поне няма да те е яд като ти се размие трудът . Успех  _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 19:26 Заглавие: |
|
|
Аз правя платки с Permanent marker като най-често ползвам на faber castell или schneider. В общи линии гледай да е пермаментен, това е единственото изискване за да се държи и да не пада при ецване.
Имай също в предвид , че трябва внимателно да наблюдаваш процеса на ецване. Щом се отстрани излишната мед веднага трябва да се извади платката. Ако задържиш по дълго с каквото и да я мажеш се ще си се разяжда и под лака. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 19:28 Заглавие: |
|
|
| на маркера които ползвам пище че е за ецване на платки и струва 4лв |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 19:53 Заглавие: |
|
|
Трябва преди нанасяне на рисунката фолиото да се обезмасли идеално. Аз съм го правил, като търкам с паста за зъби и обилно измивам след това. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
svilen.ivanov Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 20:12 Заглавие: |
|
|
Още един глас за обикновен перманентен маркер. В моя случай Schneider Ohp M Permanent 224 (1mm). Струва около левче, от всяка книжарница.
Преди нанасяне измивам с ацетон за грубата мръсотия, след това внимателно минавам със шкурка 2000 и накарая завършвам с измиване със слаб разтвор на лимонтозу (лимонена киселина). Ако само ползваш маркер, мисля че няма нужда от шкурене - аз правя трансфер на тонер с ютия и съм забелязал че тонера полепва по-добре след зашкурване. _________________ Ако не можеш да го отвориш, значи не го притежаваш! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Мар 27, 2011 20:13 Заглавие: |
|
|
колко пати рябва да се мине фолиуто с маркера преди да се ицне
Пиши грамотно |
|