Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Car audio Panasonic CQ-RX103N - не работи на диск

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jordan64e
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Elena

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2011 20:47    Заглавие: Car audio Panasonic CQ-RX103N - не работи на диск Отговорете с цитат

Проблема е , че не работи на диск. Няма никакво движение в механиката. На дисплея исписва подадената команда , но не я изпълнява. Зареждам диска на ръка и също не прави нищо . Исписва , че зарежда , но не го прави. От каквото и положение да го пусна не прави нищо само го исписва на дисплия. Проверил съм изключвателите за положението на диска и според мен работят коректно-без диск единия е затворен , другия отворен , а като принудително заредя диск си разменят положението. Според мен липсва някое захранване. Проверил съм захранванията , които излизат от AN34001A и SA1469TN- има ги. Опитах се да проследя по платката от механиката назад по пистите , но едва ли ще успея - платката е двуслойта , всичко е боядисано , лакирано и пътеките минават под множесво SMD елементи , което прави невъзможно проследяването. Два пъти съм презапоявал с горещ въздух. След първото презапояване го включих още горещо и при влючването извади диска сам и нищо повече. Моля за схема и съвет. След като внимателно разгледах даташийта на SA1469 установих , че за да тръгне да зарежда диска трябва да завърти след. мотора и това става като има 2.5в. на крак 23 . Проблема е , че при мен това напрежение го няма и не мога да разбера защо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2011 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

CQ-RX300W, -RX200W, -RX105W, -RX102W, -RX101W
Виж IC851
Върнете се в началото
jordan64e
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Elena

МнениеПуснато на: Вто Апр 05, 2011 19:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за схемата ! Very Happy Има всичко , което ми трябва за сега. Започвам да чета и дано се справя.
ПП: Ако не бъркам нещо проблема трябва да в ИС851. Този драйвер трябва да подаде напрежение на след мотора за да зареди диска когато е затворен съответния микропревключвател. Диска , който подаваме го затваря и за да може тоя драйвер да подаде някакво напрежение на мотора да го зареди то трябва да има напрежение на крак 20 и то трябва да е 1.6в според схемата. При мен напрежението на пин 20 -IN3B- е около 2в. , но на 18 OUT3B и 17OUT3A потенциалната разлика е нула. Ще го потърся тоя драйвър и , ако не е скъп ще го сменя.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети