| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
s_gangalov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 20:15 Заглавие: SANYO - CEP 1497 проблем със звука |
|
|
| Процесор: XC82719B , памет: MCM2814P , видео: TDA8361.Телевизора го носят от Испания. Тунера няма разширен обхват и не хваща всички програми на кабелна , няма и DK. Смених му Пав - филтъра , поставих му платка звук и му смених тунера. Вече хваща програмите , звука излиза на BG И DK , но само на на метровия обхват . На UHF програмите излизат , но няма звук нито на BG , нито на DK и само шуми. Върнах му неговия тунер и Пав - филтър , и с тях звука излиза само на метровия обхват , а на UHF само шуми. Няма дистанционно. Има ли начин за влизане в сервизен режим за активиране на стандарта за звука. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 20:29 Заглавие: |
|
|
| Слагай платката и си готов. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 20:46 Заглавие: |
|
|
| Каква платка да слагам. Нали съм писал , че с платка звука излиза на двата стандарта , но само на метровия обхват , а на дециметровия не излиза звук на никой от стандартите. Не мога да схвана какво става. , такова нещо до сега не ми се е случвало. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 21:12 Заглавие: |
|
|
Така като гледам въпросния телевизор въобще няма серв.режим.Що ли си мисля че нещо се заблуждаваш. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 22:00 Заглавие: |
|
|
| Може и аз да съм объркал нещо , но това утре ще се разбере. Лека вечер засега. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 22:07 Заглавие: |
|
|
Гледам че в другия форум питаш за схема с точно същия процесор.
Ето ти и схема със точно същия процесор,но не мисля че с нещо ще ти е от помощ в конкретния случай-
http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=61216 _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 22:17 Заглавие: |
|
|
| Утре ще се разбере дали аз нещо съм объркал или има нещо друго. Благодаря ти за схемата. Утре ще му мислим. Лека вечер. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 22:33 Заглавие: |
|
|
Това TDA836x не ти ли е ясно как демодулира? Виж му филтъра. Освен ако не са измислили нещо стерео с MSP или подобно. Платка звук не трябва, само сложи паралелно SFE 5,5 и 6,5 ако е моно.
Да не си закачил платката звук на захранването на някой банд? Защото и това съм намирал. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2011 8:04 Заглавие: |
|
|
Това дето си сложил платка е излишно,както ти е писал и Филипов. Най-вероятно си я захранил не където трябва и като минеш на UHF ти се прекъсва захранването заради което не ти работи.Послушай го и направи това, което ти е казал и си с една платка в повече и един проблем по-малко  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 12, 2011 11:34 Заглавие: Re: SANYO - CEP 1497 проблем със звука |
|
|
| s_gangalov написа: | >...На UHF програмите излизат , но няма звук нито на BG , нито на DK и само шуми.
>Върнах му неговия тунер и Пав - филтър , и с тях звука излиза само на метровия обхват , а на UHF само шуми. |
Пиши номерата на оригиналните ПАВ и CF300 ? |
|
|
 |
|