|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2011 15:01 Заглавие: Nordmende chassis TX805 стои в StBy |
|
|
Модела е Galaxy 36X P, процесор TMP47C834N-R161. Не излиза от StBy, генерации на кварца на процесора има, инфрачервения приемник приема импулси от дистанционното, но след резистора, който ги подава на 35 краче на процесора импулсите са под 0.1Vpp, напрежението на самото краче също е много ниско - 0.2V. На изводите на процесора, които отиват към бутончетата на панела има 0V. Не може да се пусне нито от ДУ, нито от панел. На извод 37, който би трябвало да е "защита" също има 0V, като това явно става или поради "отпушване" на Pin-a, или поради вътрешно окъсяване - съпротивлението към "маса" е 67 Om. Мисля си, че вината е в процесора, но бих искал помощ за да не бъркам. Гледам, че при Кацарски такива са към 50 и кусур лева.
P.S. Премерих съпротивленията към маса на два други подобни процесори - TMP47C634N-2458 и TMP47C834N-2475 - при тях крачета 35 и 37 изобщо не дават верига към маса - явно проца е издухал. Не знам при това положение дали и известното "пържене" със запалка ще има ефект?! _________________ All Rights Reserved |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
stoyangeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 13, 2011 21:10 Заглавие: |
|
|
| Имам такъв процесор,ако ще го сменяш |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|