| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2011 15:01 Заглавие: какъв е този кварц и от къде може да се намери? |
|
|
дистанционо за закл. на мерцедес, захранване и управляващо напрежение ходи до чипа, но няма никаква реакция при натискане на бутон, въпреки, че един два пъти ми загенерира и предаваше, съмнявам се в в кварца към чипа, според надписа би трябвало да е на 260кхц, някой срещал ли е някаде подобни?? _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2011 15:56 Заглавие: |
|
|
Кварца е с "вградени" кондензаторчета от всеки крак към маса.
Дали той е проблема - може да провериш с друг с подобна стойност.
Може да е и "двукраков" но трябва да сложиш пикофарадни допълнителни кондензаторчета.
Дали стойността му е тази - не е много сигурно.
Много рядко подобни трансмитери ползват директно честотата на кварца без да я делят поне 10-тина пъти.
П.П. Мястото на снимките НЕ Е ТАМ ! _________________ RemoteControls |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2011 18:15 Заглавие: .. |
|
|
| Бутончетата може да са "ликажни" - подмени ги , а ако не ги намираш аз им впръсквам в пъпсите с една спринцовка спрей WD40 , "разцъквам" ги няколко пъти и започват да действат вече коректно . Другото което може да се направи е да се повторят всички проходни отвори с припой и наврян меден проводник преди това в отвора .Накрая измий платката със спирт или коресилин и тествай как ще работи . |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2011 19:48 Заглавие: |
|
|
Всичко е различно според това какъв чип се ползва и как в устроен вътре. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
pk123 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2011 13:19 Заглавие: |
|
|
| Почти съм сигурен, че е на 2,6 MHz. Трябва да се види с осцилоскоп какво има на изхода на чипа и най-вече в приемника. Случва се при повредени кондензатори в приемника сигналът към декодера да не е правоъгълен. |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2011 15:45 Заглавие: |
|
|
Я го снимай и от другата страна .Според мен там е високочестотния генератор . _________________ LZ1VTX |
|
|
 |
|