| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bad_boy_2 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 14, 2011 22:40 Заглавие: Автоматично вдигане и затварянe на тeлефон |
|
|
Заданието е следното: има една стая, уредба с отделни колони и един телефон. Целта е да се направи така, че примерно след 5-10 секунди звънене на телефона ако не се вдигне слушалката от някой от персонала в стаята да се симулира вдигане на слушалката (т.е. започване на разговор) и звука от телефона да се пусне на колоните от уредбата. Шефа да си изкомандва подчинените и след това разговора да се прекъсне и да се включи пак музиката от уредбата. Няма възможност за прекарване на допълнителни кабели или за пипане по уредбата. Телефона е Panasonic KX-TS500FXB. Лошото е, че не зная дали е с импулсно или тонално номернонабиране. Не можах и да му намеря схемата в нета. Няма и къде да тествам по време на работния процес, понеже на работа и вкъщи нямам подходящи условия да го включа.
За сега идеята за реализацията е следната: допълнително захранване и усилвател, който да усили сигнала от телефона, измислил съм как да свържа колоните с уредбата и усилвателя, измислил съм и как да се симулира вдигането на слушалката от схемата, като се запази и работоспособността на телефона в случай, че се вдигне слушалката или искат да се обадят от него (телефона може да се модифицира, това поне е добре).
Проблем остава как да разбера кога се позвънява и кога се прекратява разговора. Една от идеите да прихвана позвъняването е от зумера за звънене на телефона. От там с чакащ мултивибратор ако не се вдигне слушалката за определено време да се задейства цялото изчадие. Проблем остава как да разбера автоматично кога разговорът е приключил.
По-интелигентното решение е да разбера как телефона детектира позвъняването и как детектира прекратяването на разговора. Ако някой е правил подобно нещо, има схема на телефона или идеи за споделяне съм отворен за всякакви идеи. Ако ще бъде някакво улеснение утре може би ще разбера дали телефона работи с тонално или импулсно набиране. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 2:16 Заглавие: |
|
|
Два жокера от мен:Повикване/звънене/ на телефона -25Hz
Съотношение импулс пауза на сигнал заето 500/500mS-800Hz
Заето ще се получи като единия телефон се затвори-няма значение кой. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 14:00 Заглавие: |
|
|
| Т.е. повикването и затварянето не зависят от режима импулсен или тонален. В такъв случай мога да използвам един брояч 4040В да брои импулсите на позвъняването. Това добра идея ли е или да използвам импулси от изхода на схемата за позвъняване LS1240 към buzzer-a? По принцип какви са параметрите на линията в нормално състояние и по време на позвъняването? Прикачил съм схема на телефонния апарат. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 14:03 Заглавие: |
|
|
| Филипов ти го каза ,връзваш телефонен секретар ,говорителя му към входа на уредбата . Броя на позвъняванията се настройва ,изключването става автоматично ,какво има да откриваш топлата вода отново ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 14:16 Заглавие: |
|
|
| И аз нямам желание да откривам топлата вода. Просто заданието е такова да се направи с този телефон. Има ли телефонни секретари, които могат да се добавят към съществуващия телефон или те са си с вграден телефон в тях? Може ли да се свържат два телефона паралелно на една линия? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 14:34 Заглавие: |
|
|
Има и отделни устройства - само телефонен секретар който се включва паралелно на телефона ако въпросния няма изход за включване на друг телефон/секретар. _________________ RemoteControls |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 14:52 Заглавие: |
|
|
Търся в гугъла но явно не питам правилно, защото ми дава само с телефон. Как се наричат тези които са само модул за свързване към телефон? Ако дадете име или линк направо цена няма да имате.  |
|
|
 |
Deliya Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 15, 2011 15:00 Заглавие: Телефонен секретар |
|
|
Имам телефонен секретар който работи с всички видове телефони в паралел без да натоварва мрежата. Това е отделен апарат. Ако все още Ви интересува пишете на лични за подробности. _________________ Няма невъзможни работи, има много трудни работи. |
|
|
 |
|