|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 8:59 Заглавие: Moже ли изправен тиристорен регулатор да причини пожар? |
|
|
Тия дни съм си намислил да регулирам единия нагревател на проточен бойлер със симетричен тиристор. 3 и нещо киловата е товарът. Регулаторът носи до 9.
Но ... колкото и шантаво за звучи - демонстрираха как напоен с ацетон памук се пали спонтанно около кабела към тиристорното. Беше някакъв филм за Бурж Дубай, и колко опасно било да си регулират плавно полилеите с нажежаема жичка. Показаха и осцилограма - баш си беше фазово управление. Гасели хармониците с кондензатор.
По добре излагация сега, отколкото беля после. Отдавам вероятния ефект на енергията от висшите хармоници. И поемането и от запалимото вещество, подобно на ефекта в микровълновата фурна. Прах около жицата има повече от достатъчно, гори като барут.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 9:39 Заглавие: |
|
|
Това според мен е поредната щуротия .Ако беше така, то нямаше да остане театрална и концертна зала неопожарена . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 22:40 Заглавие: |
|
|
Филмът и аз съм го гледал . Направен е умишлено провокативен и изопачаващ , или просто от неграмотни хора . Ставаше въпрос за фактора на мощността и вземане на мерки за подобряването му , иначе по ел. проводниците тече излишно голям ток (за сметка на реактивния) и се загряват проводниците . Неща , които ги знае всеки бъдещ ел. техник , примерно в 1-2-ри курс на ел. техникума .
Спокойно , няма проблем ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|