|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nikibol Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 11:18 Заглавие: Микровълновата не загрява... |
|
|
Здравейте.
Микровълновата спря да нагрява, а е само на 26 месеца от покупката си. Върти кошничката, свети, перката работи, но.. не загрява.
Прочетох доста по форума и ми стана ясно, че евентуално може би е магнетрон.
Отворих е. Хубаво, че бях попрепочел малко тук, та ми стана горе/долу ясно за какво става въпрос.
Беше изгорял високоволтовото предпазителче.
Мъчих се да се ориентирам и да примеря дадените от Вас съпротивления, но...... така и не успях, не защото не сте го написали грамотно, а защото съм полу лайк в тази сфера.
Ходих до близият магазин да взема такова, но там нямаше.
Ясно ми бе, че щом е изгоряло значи има някакъв проблем с нещо друго... по вероятност магнетрон или траф.
Реших да рискувам и свързах кабелака директно/без предпазител/.
Пуснах печката и същата заработи, даже затопли чаша вода, но.... появи се някакво искрене в самия магнетрон при което.. веднага е изключих от ел. мрежата. До колкото видях.. искренето идваше между пластините на магнетрона.
Моля да споделите: Според Вас какво е изпляскало, поправимо ли е и евентуално.. заслужава ли си да се оправя или ще е по рационално да се вземе нова.
http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/27075fd72067c17add71ebf56965dfec/img_0253
А това е тя... отвътре.... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 11:27 Заглавие: Re: Микровълновата не загрява... |
|
|
| nikibol написа: | Ясно ми бе, че щом е изгоряло значи има някакъв проблем с нещо друго... по вероятност магнетрон или траф.
|
Няма как по причина трансформатора да ти гори високоволтовия предпазител.Ако въобще говориш за него.
| Цитат: | До колкото видях.. искренето идваше между пластините на магнетрона.
|
По-скоро някъде във вълновода.За целта трябва да се свали магнетрона и види какво аджеба става.
Огледай и магнитите в какво състояние са.
И си офорим темата съгласно правилата. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|