Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Свързване на РС и Lcd tv с HDMI - въпроси?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
deamright
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2011 19:56    Заглавие: Свързване на РС и Lcd tv с HDMI - въпроси? Отговорете с цитат

Здравейте, от няколко дни съм се замислил по един въпрос. Наскоро си купих телевизор Тошиба 40VL748, все още му се радвам както се казва. Пускам клипчета Full HD от компютъра ( с вградена видео карта на Intel HD4500 с HDMI изход ) и от DVD Нео M51 DIVX също с HDMI и му се радвам на картината. Забелязвам обаче че когато вкарвам и изкарвам HDMI кабела от компютъра излизат едни искрички и се присетих че може да направя голяма беля и да не се радвам дълго на тв-то. Сега пред мен стои въпроса постоянно ли да стоят свързани тв-то и компютъра или най-здравословно да ги свързвам само като ще гледам нещо и то при загасени тв и компютър ( макар че дори изгасени по шаситата им тече ток ). Как е по-правилно според вас? Също така се чудя и по друг въпрос - при старото тв кинескоп и старото рс като ги свързвах ползвах S video кабел от рс а от тв беше камбанки ( чинч ), та тогава се виждаше на едни черти и се оправяше като изключа кабелната. Тогава бях поразпитал и разбрах че по кабелната тече ток който телевизора филтрира по неговото шаси, но когато включа и рс-то се получава така че се съединяват шаситата на рс и тв и според това как са вкарани в контакта едното може да е фаза-нула, другото нула-фаза и да става късо - та от там ми идвал проблема с картината. На това ТВ отново ли е така ( по пътя на логиката да ) понеже е по-ново, стария тв самсунг беше на 4-5г модел. Общо взето от темата искам да разбера как най-безопасно мога да гледам ХД клипчета от компютъра и двд-то на LED телевизора ми?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2011 21:04    Заглавие: Отговорете с цитат

На кабела на кабелната сложи сърчпротектор/галваничен разделител/има ги в офисите на всяка кабеларка. Никакви кабели не включвай когато нещата работят.Това го пише и в потребителската книжка на тв.то Това е.
prasse
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2011 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Това с искричките може да ти направи проблем. ТВ-то и РС-то и включените към тях устройства трябва да бъдат включени в един разклонител, за предпочитане Surge Protected. Свързвай устройствата с HDMI кабела при изключен разклонител. За кабелната ТВ - провери за потенциал на оплетката при откачен коаксиал спрямо корпуса на Тошибата. Това изобщо се отнася за всички други външни устройства включени към ТВ-то или РС-то... От цялта история е най - важно да опазиш Тошибата. Иначе - поздравления за избора на ТВ.
Върнете се в началото
deamright
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2011 21:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Телевизора наистина е страхотен и бих желал да му се радвам дълго време живот и здраве. Сега се сетих за нещо друго - звука на тв-то минава през домашният ми ресийвър Pioneer Sx-205RDS, като звука съм го прекарал от тв скарт->преходник към чинч-> ресийвър. Към същият ресийвър е включено и рс-то и двд-то също през чинчове, съответно нещата са еднакви дали ще е включен hdmi или не Smile корпусите на 4-те уреда са съединени. Това което разбрах от вас ( дано е правилно ) - да сложа галваничен разделител на кабелната ( предполагам директно на буксата на тв-то или да го сложа след сплитера?), да включа рс-то, тв-то и другите уреди в един и същ контакт ( но как да засека на щепселите кое е фаза и кое нула? ).
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 11, 2011 23:20    Заглавие: Отговорете с цитат

deamright написа:
( но как да засека на щепселите кое е фаза и кое нула? ).

Това няма никакво значение.
deamright
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2011 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за информацията, ще си купя щепсел от тея Българските със защита и ще навключа всичката техника в него. Смятам че ще издържи на 5 уреда -

РС с 500W захранване
Монитор 19" Samsung LCD пише само 0.7A
Ресийвър Pioneer 2x60w - 370W
DVD Neo 20W
Tv 40" Toshiba - 144W

и от време на време някое зарядно за телефон - сумарно идват около 1100W според мен няма да му тежат, по спомен тея разклонители ги дават до 3KW. За жалост не всичко ще е в един разклонител но смятам че няма да е проблем да включа в първия още един и там да ми е РС-то?
Върнете се в началото
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2011 14:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно темата е за чешане на клавиатури.Аз наблегнах на това че трябва да се сложи сърчпротектор задължително защото възможната поява на потенциална разлика би могла да бъде между масата на кабелната телевизия и зануляването на компа.Иначе ако инсталацията е монофазна може да се включи всичко където и да е.Ако почне да гърми лана ,кабелната и мрежовото захранване са въздушни се изключва и това е.
deamright
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 12, 2011 19:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Галваничен разделител ще си купя задължително, колега. До тогава нищо няма да свързвам към тв-то. Благодаря ти отново за съветите.

бтв. само компютъраи монитора са с 3-ен щепсел, всичко друго е 2-ка и няма заземяване.
Върнете се в началото
deamright
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юни 16, 2011 17:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Този галваничен разделител става ли от снимката, днес си го купих. Монтирах го преди тунера на тв-то ( на втората снимка ). Купих и разклонител със защита и навързах всичко що има допир с тв-то в него.

http://img820.imageshack.us/img820/5285/16062011230.jpg
http://img19.imageshack.us/img19/3183/16062011231.jpg

пп. ползвам кабелна телевизия - цифрова, там каналите са до 430mhz така че смятам че са в обвхвата на тая джаджа и няма да имам влошаване или липса на канали.
Върнете се в началото
avtshkal
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Юни 16, 2011 22:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз да ти кажа, ползвам VGA кабела и добре се справя Smile Пробвай и ти, може да няма смисъл от ХДМИ
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети