| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
deamright Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 19:56 Заглавие: Свързване на РС и Lcd tv с HDMI - въпроси? |
|
|
| Здравейте, от няколко дни съм се замислил по един въпрос. Наскоро си купих телевизор Тошиба 40VL748, все още му се радвам както се казва. Пускам клипчета Full HD от компютъра ( с вградена видео карта на Intel HD4500 с HDMI изход ) и от DVD Нео M51 DIVX също с HDMI и му се радвам на картината. Забелязвам обаче че когато вкарвам и изкарвам HDMI кабела от компютъра излизат едни искрички и се присетих че може да направя голяма беля и да не се радвам дълго на тв-то. Сега пред мен стои въпроса постоянно ли да стоят свързани тв-то и компютъра или най-здравословно да ги свързвам само като ще гледам нещо и то при загасени тв и компютър ( макар че дори изгасени по шаситата им тече ток ). Как е по-правилно според вас? Също така се чудя и по друг въпрос - при старото тв кинескоп и старото рс като ги свързвах ползвах S video кабел от рс а от тв беше камбанки ( чинч ), та тогава се виждаше на едни черти и се оправяше като изключа кабелната. Тогава бях поразпитал и разбрах че по кабелната тече ток който телевизора филтрира по неговото шаси, но когато включа и рс-то се получава така че се съединяват шаситата на рс и тв и според това как са вкарани в контакта едното може да е фаза-нула, другото нула-фаза и да става късо - та от там ми идвал проблема с картината. На това ТВ отново ли е така ( по пътя на логиката да ) понеже е по-ново, стария тв самсунг беше на 4-5г модел. Общо взето от темата искам да разбера как най-безопасно мога да гледам ХД клипчета от компютъра и двд-то на LED телевизора ми? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 21:04 Заглавие: |
|
|
На кабела на кабелната сложи сърчпротектор/галваничен разделител/има ги в офисите на всяка кабеларка. Никакви кабели не включвай когато нещата работят.Това го пише и в потребителската книжка на тв.то Това е. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 21:07 Заглавие: |
|
|
| Това с искричките може да ти направи проблем. ТВ-то и РС-то и включените към тях устройства трябва да бъдат включени в един разклонител, за предпочитане Surge Protected. Свързвай устройствата с HDMI кабела при изключен разклонител. За кабелната ТВ - провери за потенциал на оплетката при откачен коаксиал спрямо корпуса на Тошибата. Това изобщо се отнася за всички други външни устройства включени към ТВ-то или РС-то... От цялта история е най - важно да опазиш Тошибата. Иначе - поздравления за избора на ТВ. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 21:29 Заглавие: |
|
|
Телевизора наистина е страхотен и бих желал да му се радвам дълго време живот и здраве. Сега се сетих за нещо друго - звука на тв-то минава през домашният ми ресийвър Pioneer Sx-205RDS, като звука съм го прекарал от тв скарт->преходник към чинч-> ресийвър. Към същият ресийвър е включено и рс-то и двд-то също през чинчове, съответно нещата са еднакви дали ще е включен hdmi или не корпусите на 4-те уреда са съединени. Това което разбрах от вас ( дано е правилно ) - да сложа галваничен разделител на кабелната ( предполагам директно на буксата на тв-то или да го сложа след сплитера?), да включа рс-то, тв-то и другите уреди в един и същ контакт ( но как да засека на щепселите кое е фаза и кое нула? ). |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 11, 2011 23:20 Заглавие: |
|
|
| deamright написа: | | ( но как да засека на щепселите кое е фаза и кое нула? ). |
Това няма никакво значение. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2011 13:01 Заглавие: |
|
|
Благодаря за информацията, ще си купя щепсел от тея Българските със защита и ще навключа всичката техника в него. Смятам че ще издържи на 5 уреда -
РС с 500W захранване
Монитор 19" Samsung LCD пише само 0.7A
Ресийвър Pioneer 2x60w - 370W
DVD Neo 20W
Tv 40" Toshiba - 144W
и от време на време някое зарядно за телефон - сумарно идват около 1100W според мен няма да му тежат, по спомен тея разклонители ги дават до 3KW. За жалост не всичко ще е в един разклонител но смятам че няма да е проблем да включа в първия още един и там да ми е РС-то? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2011 14:00 Заглавие: |
|
|
Явно темата е за чешане на клавиатури.Аз наблегнах на това че трябва да се сложи сърчпротектор задължително защото възможната поява на потенциална разлика би могла да бъде между масата на кабелната телевизия и зануляването на компа.Иначе ако инсталацията е монофазна може да се включи всичко където и да е.Ако почне да гърми лана ,кабелната и мрежовото захранване са въздушни се изключва и това е. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юни 12, 2011 19:23 Заглавие: |
|
|
Галваничен разделител ще си купя задължително, колега. До тогава нищо няма да свързвам към тв-то. Благодаря ти отново за съветите.
бтв. само компютъраи монитора са с 3-ен щепсел, всичко друго е 2-ка и няма заземяване. |
|
|
 |

|
|
|
 |
avtshkal Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 16, 2011 22:05 Заглавие: |
|
|
Аз да ти кажа, ползвам VGA кабела и добре се справя Пробвай и ти, може да няма смисъл от ХДМИ _________________ Лято 2011 България | шофьорски курсове |
|
|
 |
|