| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 19:10 Заглавие: Правоъгълни импулси - Линеен сигнал |
|
|
Здравейте. Идеята е да реализирам принудителен празен ход на кола с обикновена газова уредба(редуктор-плочка).
За тази цел ми трябва устройство на което да подам импулсите пращани от ЕКУ-то към инжекторите и при липса на такива на изхода да се променя състоянието, тоест да щрака реле.
Идеята е когато ЕКУ-то влезе в принудителен празен ход(колата се движи по инерция) и спре управлението на бензиновите дюзи нашето устройство да прекъсва тока на газовия клапан монтиран на редуктора(изпаритела).
Възможни са проблеми с придърпване и забавяне при преминаване от единия режим в другия, но това ще бъде тествано в движение.
Дайте някаква примерна схема на реализация на подобно нещо
По-здрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tonyco Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 19:32 Заглавие: |
|
|
| Колко газ мислиш, че спестиш така ? Вакума пада много след затваряне на дроселната клапа почти на пълно. Принципно това ще действа само като си на скорост и отпуснеш педала на газта до край тогава спира подаването на гориво като според мене обаче гаси бензиновата помпа, а не дюзите но може и да греша. Друг момент е, че трябва да ти е изряден датчика за положението на дроселната клапа иначе пак няма да работи. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 18, 2011 22:11 Заглавие: |
|
|
| Чакащ мултивибратор с възможност за многократно пускане по време на формиране на изходния импулс. /с удължаване на изходния импулс/. На входа подаваш импулси от дюзите. На изхода транзистор и реле. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 11:06 Заглавие: |
|
|
Никой автомобил не гаси помпата. Спира се управлението на дюзите. ТПС-а е ясен...говорим за технически изправен автомобил, без подобни проблеми.
Колко газ ще спестя ли? Ами това искам да пробвам, ако можеш да ми го сметнеш и ми кажеш точно число обещавам да се откажа от идеята! |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 12:21 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | да прекъсва тока на газовия клапан монтиран на редуктора(изпаритела). |
Това означава ли че ще гасне двигателя? И ако е така имай предвид последствията: нямаш хидравлика и сервоусилвател на спирачките  |
|
|
 |
Biser Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 13:37 Заглавие: |
|
|
| dobrin_67 написа: |
Това означава ли че ще гасне двигателя?..... |
Двигателят е в режим на принудителен празен ход и си има вакуум и хидравлика Изключва се само подаването на гориво! _________________ Няма невъзможни неща! Важно е дали искаш да ги направиш! |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 14:20 Заглавие: |
|
|
Ясно разбрах. Сигурно ще има ефект ако човека се спуска често по стръмни наклони. Иначе аз го знам като термин (моторна спирачка) и според мен не е точно: | Цитат: | | колата се движи по инерция |
Което ме е подвело да предупредя за опасноста за движение с излючен двигател по инерция. Но все пак темата беше за друго. Извинявам се за отклонението |
|
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 16:06 Заглавие: |
|
|
И моя милост се блазни от идеята!
По въпроса, колко газ ходи,харчи колкото при празни обороти !
Не е много, ма не е и малко два три литра на час{Волга де при малолитражките е доста по-малко } .
При вариант инжекцион си лесен,но при мене е зле, че трябва и датчик за отпуснат педал и следене на оборотите {над 1000 за да е принудителен празен ход}  |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 22:56 Заглавие: |
|
|
С 555 става лесно,моновибратора се пуска от отрицателния фронт на импулса с времеконстанта около 0,5-1 сек за да не се включва при смяна на скорости.С по мощен транзистор на изхода.Монтирал съм го до изпарителя с максимално къси връзки че се смущаваше.Набързо го направих и го набутах в кутийката на емулатора -така че схема нямам.
Спира се само клапана на изпарителя.Ако е вакумен клапана на газта трябва да е монтиран много близо до изпарителя че да се избегне неприятното придърпване докато тръгне газта.
Дава около 20% икономия средно в пресечен терен и около 10%градско ако се стараеш да го използваш преди светофарите.Лесно добиваш навици.
Отдавна го ползвам и не съжалявам че го направих.Често пътувам София-Брезник и го усетих веднага.Иначе до морето нямаше особен ефект  _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Апр 21, 2011 20:38 Заглавие: |
|
|
Moжеш ли да драснеш набързо схемата на нещо? Може и пейнт  |
|