|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kaloyanov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 19:04 Заглавие: два въпроса за телевизор KTN 1405 |
|
|
Здравейте на всички. Питах по мейла няколко колеги които пишат в този форум, от някой получих отговор (за което много благодаря), но проблема ми е нерешен.
Значи въпросите са два, като и двата са свързани с телевизор KTN модел 1405, на процесора пише следното:
TCL-А30V03-Т0
8823 CRN G5 J83
въпросите ми са два:
въпрос №1: Има ли начин, и ако има какъв е, да забраня бутона "Menu" на панела на телевизора. Значи мога спокойно да отворя телевизора и да елиминирам въпросния бутон, но за съжаление трябва да направя това на много на брой телевизори и затова търся възможност това да стане от сервизното меню на телевизора.
въпрос №2: Докато се рових в сервизното меню на принципа проба-грешка на един от телевизорите и се случи следното: едно от менютата се казва "OPT" и беше със стойност 87, аз започанх да намалям тази стойност и когато тя достигна някъде към 76 телевизора изгасна. От там нататък не успях по никакъв начин да го включа. Когато му пусна захранването светва индикатора за стенд-бай, телевизора стои изключен и не приема никакви команди, нито от дистанционното, нито от панела.
Четох във форума всико изписано за тези телевизори, но не намерих търсената информация. Дистанционното има 7 скрити бутона на два реда, от които телевизора реагира само на двата долу в дясно.
Много благодаря предварително на всички. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 19:25 Заглавие: |
|
|
Казваш че на много телевизори трябва да елиминираш менюто.То тогава отпой от един здрав паметта и си програмирай една друга и си я сложи на спрелия телевизор.Предполагам че там си объркал нещо когато си намалял цифрите. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
kaloyanov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 21:05 Заглавие: |
|
|
| Да, прав си, това определено е решение за спрелия телевизор. Аз лично се надявах на някакво решение със комбинация от клавиши или нещо такова, но ако няма друг начин и това ще свърши работа. Честно да ти кажа повече ме притеснява първия проблем със забраняването на менюто на панела на ТВ-то. Много ти благодаря за бързия ти отговор. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 21:39 Заглавие: |
|
|
Съмнява ме че в тоя китаиски тв ще има опция хотел и ако изолираш бутона меню и не дадеш на клиента пулт да си командва телевизора как ще си регулира яркост контраст и наситеност например а ако му дадеш пулт там пак има бутон меню  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 22:02 Заглавие: |
|
|
телевизорите са сигурно за място където не трябва да се ровичка постоянно по менюто варианта е да се изолира бутона "меню"в телевизора -а с пултовете под съшия бутон лепенка-това е решението за мен-малко пипкава работа но пък ще я маправиш веднъж-крайният резултат е важен все пак  |
|
|
 |
Yordanov Опитен потребител

Регистриран на: 10 Май 2005 Мнения: 328 Местожителство: Botswana,Gaborone
|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 22:15 Заглавие: Re: два въпроса за телевизор KTN 1405 |
|
|
| kaloyanov написа: | Здравейте на всички. Питах по мейла няколко колеги които пишат в този форум, от някой получих отговор (за което много благодаря), но проблема ми е нерешен.
Значи въпросите са два, като и двата са свързани с телевизор KTN модел 1405, на процесора пише следното:
TCL-А30V03-Т0
8823 CRN G5 J83
въпросите ми са два:
въпрос №1: Има ли начин, и ако има какъв е, да забраня бутона "Menu" на панела на телевизора. Значи мога спокойно да отворя телевизора и да елиминирам въпросния бутон, но за съжаление трябва да направя това на много на брой телевизори и затова търся възможност това да стане от сервизното меню на телевизора.
въпрос №2: Докато се рових в сервизното меню на принципа проба-грешка на един от телевизорите и се случи следното: едно от менютата се казва "OPT" и беше със стойност 87, аз започанх да намалям тази стойност и когато тя достигна някъде към 76 телевизора изгасна. От там нататък не успях по никакъв начин да го включа. Когато му пусна захранването светва индикатора за стенд-бай, телевизора стои изключен и не приема никакви команди, нито от дистанционното, нито от панела.
Четох във форума всико изписано за тези телевизори, но не намерих търсената информация. Дистанционното има 7 скрити бутона на два реда, от които телевизора реагира само на двата долу в дясно.
Много благодаря предварително на всички. | Има вазмойност да забраниш меню, но лошата новина е че трябва да знаеш точния номер на OPT! С налучкване се стига до проблема който имаш и единственото ти спасение е препрограмиране на паметта.
Не е помощ , но е отговор!  |
|
|
 |
kaloyanov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2005 8:21 Заглавие: Re: два въпроса за телевизор KTN 1405 |
|
|
Благодаря на всички отговорили. Хората които ползват телевизорите, така или иначе не разполагат с дистанционни за тях. По въпроса за нагласянето на яркост, контраст и т.н. отговора е лесен - няма да ги нагласят (така иска собственика на системата). Ясно е, че ако знам точната стойност на менюто ще стане, но аз не я знам за съжаление и затова се надявах някой ако може да ми я каже. То лошото е че има около 40 сервизни подменюта, някой от тях са ясни за какво са, но други нищо не ми говорят (като това OPT). В краен случай ще мина на варианта изолиране на бутона MENU на панела, но все още се надявам на информация относно спирането му посредством сервизното меню. Ако някой знае как става това ще съм много благодарен да сподели.
Поздрави. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|