|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 02, 2005 18:40 Заглавие: lg-nr ck-14f84x-ударен от гръм |
|
|
Шасито е Беко-12.4.Процесора е sda 5552 a006.а паметта-С04.Ударен е от гръм.lm317 беше дефектна и след смяната и леко грее и има 2 волта на изхода и тв. не работи,а без нея свети в снеговалеж.Дали е заминал процесора.И за паметта да ми кажете ако сте се сблъсквали с този модел.И ако е процесора колко струва и откъде може да се вземе най-евтино. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 03, 2005 7:36 Заглавие: |
|
|
Добър ден,колега!
Преди известно време имах подобен случай с подобен апарат.Тогава проблема се оказа именно това -дефектен LM317 който служи за изработване на захр.напрежение за процесора и паметта 3,3V ако не се лъжа.Това напрежение трябва да го има за STANDBY режима .ТV-то имаше точно същите симптоми.Писах подробно във форума по случая.Бих искал да ти дам линк , но мрежата е страшно бавна при мен . Потърси го ако имаш желание.Помня ,че веднага щом го смених всичко си дойде на мястото.Ако ти трябва допълн.инфо питай-ще помагам.Само един съвет за начало-проследи изхода на стабилизатора и свали всички консуматори от него.Ако на празен ход го има номинално напрежение 3,3V а при закачане пада - виновен е последният закачен.И друго за тези стабилизатори LM317 новопроизведени имам лошо мнение, опитай първо да го подмениш и естествено елементите които задават режима му.
Успех! |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|