Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

NEO TF-3206 схема-Решено

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Юли 08, 2011 21:24    Заглавие: NEO TF-3206 схема-Решено Отговорете с цитат

Колеги търся схема на това LCD.Трябва ми схема на захранващия блок,който е JSK5190-088 REV1.1.Изпълнен е с FAN7602- 5в. захранване,L6599D-12в,24в за инвертора,L6562D-на входа в топлата част.
Беше с надути кондери на 5-те волта и един на 24-те.След смяната нищо ново-диода мига в синьо.След щателна проверка открих поразии и в "топлата" част.Резистори след трафа за ниските напрежения,ценер(чиято стойност не знам),но който е само прдпазен за захранването на L6599D.В момента докарах 5-те волта,но при старт не тръгва "голямото"захранване.Като окъся оптрона в горещата част,който през два транзистора подава напрежение на чипа (L6599D)-вссичко тръгва.В студената част на този оптрон на двата извода имам 6,3 волта в режим стендбай, и съответно 6,3 и 5,8 в работен.Нещо този оптрон прави магарии или веригите преди него.Смених и оптрона и TL-а, но няма промяна .Със схема нещата ще се избистрят.

Последната промяна е направена от bai_tishan на Съб Юли 09, 2011 18:39; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Съб Юли 09, 2011 15:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж тази моя тема .Обикновено се опичат 2 резистора но стойностите са важни http://www.nbs-set.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=9482&p=61890#p61890 Very Happy
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 09, 2011 18:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Сашо оправих се с тези резистори още преди да пусна темата.А за второто напрежение съм си вкарал автогол.като съм сменял оптроните и TL-ите поинерция съм сложил и на двата оптрона TL-и.А на оптрона ,който пуска голямото захранване не е TL,а NPN транзистор.След поставянето му всичко си дойде на мястото.Единствено ценера за защита не разбрах какъв е,но в стендбай напрежението е 16,5-17в а в работен 13,5в.Така,че сложих един 20в ценер-то и схемата на голямото захранване,която храни точно това напрежение си има вътрешен стабилизатор на 17в..Темата е прикючена.
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 09, 2011 23:22    Заглавие: Отговорете с цитат

bai_tishan написа:
NEO TF-3206 схема - Решено

Е, кое му е решено-то Rolling Eyes
п.п.
bai_tishan написа:
Емо, що .... ?

Ще /ти/ отговоря тук :
...
Така. Разгледай -> http://elektrotanya.com/sony_kdl-26_32_37_40m4000_ch_ma2.pdf/download.html
Добре разгледай !
Ти кажи на какво основание давам този линк ??
Естествено, че е свързан пряко с раздела в нашия форум... ! /И ПРАВИЛАТА /

Последната промяна е направена от emoome на Нед Юли 10, 2011 21:36; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 10, 2011 20:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Емо що трябва да се из...еш във всяка тема.Мисля,че съм написал защо съм търсил схема,описал съм проблема и решението.Някой хора се оправяме и без схеми при липсата на такива.Като нямаш решение на проблема ,или не можеш да помогнеш по добре не чеши само клавишите.Имаше даден проблем,помощ от колега,който се опита да помогне и решение на проблема.Ако темата беше в раздел ремонти сигурно пак нямаше да се сдържиш да изцвъкаш нещо на края.

post factum:И на какво основание да гледам схемата ,закачена от теб.Единствената прилика е някой и друг еднакъв чип.Схемното решение е коренно различно.А за чиповете си има pdf-и от където мога да видя даже ощe по подробна информация от тази,която има в някава си друга схема на коренно различно изделие.
Айде да гледаме право на нещата.Когато си ми помогнал-съм ти благодарил,ама когато просто няма какво да правиш и само пишеш-не мога да се съглася.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети