| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Petrov34 Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 30, 2011 13:49 Заглавие: Замяна на отклонителна бобина на ТВ-SHARP C2002SC |
|
|
Здравейте колеги! Телевизора е:Sharp C2002SC. Като дойде при мен картината му беше с нормална геометрия,но в AVрежим се виждаше в ляво на екрана вертикална многослойна ивица-"Ефект завеса". Измерих импулса на обратният нод в отоплителната намотка на кинескопа и констатирах,че не е в норма! Погледнах по схема каква трябва да бъде отклонителната бобина-CILM 1279 CE! Оказа се,че в место нея са сложили H1278CE! Въпросът ми е може ли да вкарам в резонанс,вече поставената и как? Или непременно трябва да търся оригиналната по схемата? Размаха на импулса е 20Vр.тоест нормален,но като форма и период е отврат! Прилагам линк с форма на импулса и периода! Ако някой може да помогне,много благодаря предварително! http://s1122.photobucket.com/albums/l522/winryrockbell7/?action=view¤t=forum1.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 30, 2011 14:04 Заглавие: |
|
|
ти сигурен ли си че въобще е сменяна твоята?То това си личи,а и сходимостта никога не може да я направиш като в завода.Щото въобще не е задължително
-нито откл.бобина в твоя телевизор да е непременно същата,като на схемата.
-нито ефекта да е от нея.
Някой ще тръгне да сменя ОС,че пък и ще сложи баш толкова близка пак на Sharp-тва ми се вижда силно съмнително... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Gioko81 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2011 7:35 Заглавие: |
|
|
| Провери дали има добра филтрация на видеоусилвателите.Около ТХО-то трябва да има електролит на 160-200 волта същия може да го има и на платката на кинескопа. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2011 8:37 Заглавие: |
|
|
До сега не съм срещал кондензатор на видеоусилвателя да е на 160В _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2011 11:57 Заглавие: |
|
|
| zapad написа: | | До сега не съм срещал кондензатор на видеоусилвателя да е на 160В |
извинявам се,грешка съм допуснал _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2011 14:27 Заглавие: Замяна на отклонителна бобина на ТВ-SHARP C2002SC |
|
|
| Не е в отклонителната проблема,заблудил съм се! Днеска като го гледах отново с осцилоскопа се оказа,че деформира и накъдря импулса във вторичната намотка на Драйверният трансформатор. Ще взема пробно да го сменя,пък ,ще видим? Благодаря на всички отзовали се по темата! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 02, 2011 14:38 Заглавие: |
|
|
И той не е ама като ти се сменя....Електролитии..... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2011 7:15 Заглавие: Замяна на отклонителна бобина на ТВ-SHARP C2002SC |
|
|
| В момента не мога да гледам въпросният приемник изобщо! Оказа се,че когато е включен в кабелната ТВ,смущението се излъчва и се приема на екрана на друг телевизор вкючен в другата стая също на Цифров кабелен приемник! Дайте моля ви съвет от къде да го започвам! |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 07, 2011 11:51 Заглавие: |
|
|
Имах същия проблем преди време с един FUNAI.Пращаше смущения в другата стая.Оказа се големия кондер в захранването на 400в.Капацитета му беше станал 0.
Успех. |
|
|
 |
|