Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV JVC-TXO. BEKO-вертикална развивка

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
elektron2
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 07, 2011 22:15    Заглавие: TV JVC-TXO. BEKO-вертикална развивка Отговорете с цитат

Колеги имам 2 въпроса към вас.Ако ,някой знае и иска да отговори.1.За телевизор jvc AV32X25EUS с ТХО QQH0127-001 с две фокусиращи напрежения.Телевизора е изправен ,но липсванапрежението на G2 то е около 30 волта.Екрана е тъмен.При увеличаване на това напрежение до 100волта екрана светва с през редовата развивка на екрана.Екрана се оцветява ту в червено ту в зеленно.Такова ТХО не може да се намери,може ли да се замени с некое друго ТХО. Или кинескопа е повреден.Какво ще ме посъветвате! Другото е изправно.Схемата я има на горния номер. 2.Телевизор ВЕКО шасиG99.190-07 с процесор SDA5535-A049,видео NN5198Kеднакъв с NN5099K .Oт последната директно от 46 ти пин импулсите за вертикална развивка се подават на интегралаAN5539 за вертикална развивка.Тя е сменена.На екрана има само една вертикална линия.Няма импулсите от 5198,а5539 е сменена с нова.Съмнявам се в 5198к.Тя е доста скъпа.Дали е повредена.Какво ще ме посъветвате. [img][/img][url][/url][list=]
    Код:
    Код:
    [quote][/quote][u][/u][i][/i][b][/b][u][/u]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
elektron2
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 07, 2011 22:23    Заглавие: Re: TV JVC-TXO. BEKO-вертикална развивка Отговорете с цитат

[quote="elektron2"]Колеги имам 2 въпроса към вас.Ако ,някой знае и иска да отговори.1.За телевизор jvc AV32X25EUS с ТХО QQH0127-001 с две фокусиращи напрежения.Телевизора е изправен ,но липсванапрежението на G2 то е около 30 волта.Екрана е тъмен.При увеличаване на това напрежение до 100волта екрана светва с през редовата развивка на екрана.Екрана се оцветява ту в червено ту в зеленно.Такова ТХО не може да се намери,може ли да се замени с некое друго ТХО. Или кинескопа е повреден.Какво ще ме посъветвате! Другото е изправно.Схемата я има на горния номер. 2.Телевизор ВЕКО шасиG99.190-07 с процесор SDA5535-A049,видео NN5198Kеднакъв с NN5099K .Oт последната директно от 46 ти пин импулсите за вертикална развивка се подават на интегралаAN5539 за вертикална развивка.Тя е сменена.На екрана има само една вертикална линия.Няма импулсите от 5198,а5539 е сменена с нова.Съмнявам се в 5198к.Тя е доста скъпа.Дали е повредена.Какво ще ме посъветвате. Шаси на БЕКО 12.6
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Май 07, 2011 22:25    Заглавие: Re: TV JVC-TXO. BEKO-вертикална развивка Отговорете с цитат

elektron2 написа:
....Какво ще ме посъветвате. [img][/img][url][/url][list=]
    Код:
    Код:
    [quote][/quote][u][/u][i][/i][b][/b][u][/u]

На първо време да се ориентираш за какво са таговете и как се ползват.
След като не ти е ясно - не ги ползвай!
Има бутон "Преглед" за да се види това което си написал как ще изглежда, а ако си пропуснал да го ползваш има и бутон Edit.
Редактирай си поста с негова помощ като използваш правилата за пунктоация в българския език, така че да е ясно на тези които ще го прочетат какво всъщност питаш.
Най-малкото е елемент на уважение към тези от които очакваш помощ.
Нали?

Edit: Тъкмо напписах това и ти добави следващ пост с неадекватно използване на "цитат" само за да добавиш, че шасито е BEKO 12.6.
Тази тема заминава в коша.
Пусни си нова тема по подобаващ начин, моля Exclamation
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети