Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Монитор ViewSonic 19"

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Май 08, 2011 13:50    Заглавие: Монитор ViewSonic 19" Отговорете с цитат

Монитор ViewSonic 19" модел M190EG01 - при включване /ако е бил изкл. за повече от 30 мин / работи нормално около 3-4 минути , след което започва да искри / между една спойка на конектор на една от лампите и писта образува се ел дъга 5-6 мм / монитора продължава да работи 30- 40 сек . след което инвертора изключва . Инвертора работи /пробвах го на друг монитор същия /. Мога ли и как да емулирам наличието на една от лампите , за функциите които изпълнява монитора другите са достатъчни ?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 08, 2011 14:26    Заглавие: Re: Монитор ViewSonic 19" Отговорете с цитат

Techmaniac написа:
Мога ли и как да емулирам наличието на една от лампите , за функциите които изпълнява монитора другите са достатъчни ?

А какво пречи въпросната лампа просто да се подмени?Има по магазините,имам и при мене на склад.Ако се цели "да се прави с пръдня боя" сложи една лоена свещ зад дисплея и я запали-така ще емулираш не само лампите,но и самия инвертор. Idea
А по въпроса,който си питал има писано много-и тук,и в руския монитор,и къде ли не....Само някой да благоволи да пусне търсачката.
И си коригирай заглавието!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Май 08, 2011 16:35    Заглавие: Re: Монитор ViewSonic 19" Отговорете с цитат

Bojilov написа:

..... цели "да се прави с пръдня боя" сложи една лоена свещ зад дисплея и я запали-така ще емулираш не само лампите,но и самия инвертор. Idea
.................. благоволи да пусне търсачката.

Преди да пусна темата пуснах търсачката да търси по следните думи TFT ,LCD , лампи инветор не намерих отговор на въпроса ми .

Не съм бояджия не ми е трябвала боя а монитор. Монитора се ползва за текстова конзола /80 кол. черно - бял / 1 път на 3 месеца на маршрутизатор без една лампа работи перфектно за тази цел. Отговора на въпроса ми е 7-10nF /1600V ,благодаря на този които ми писа!. Вече 1 час монитора работи в граф. режим /този пост го пиша на него /.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Май 08, 2011 16:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама то на човек му трябват три докторантури в Харвард и IQ над милион за да вземе да се сети да пусне търсачката с ключовата дума "лампа". Idea Twisted Evil
При което първата тема,която ще му излезе в раздела е тази-
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=72128

И ти благодаря че си откоригира заглавието. Twisted Evil За неспазване на модераторска забележка получаваш поредната си едноседмична почивка.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети