| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 18:59 Заглавие: Ремонт на ТВ Рубин 102 |
|
|
Искам да ви попитам някой би ли се навил да ремонтира този телевизор от 1959 година. Преди години му извадих трафа, защото ми трябваше 110 Волта. Всички части са си по него с изключение на трансформатора и една счупена лампа на ТХО-то. За съжаление не смея да го пипам, защото не съм много наясно с телевизорите. Също така и трансформатора не мога да върна, защото е с много изводи. Когато му взех трафа също не работеше, предполагам че има проблеми с кондензаторите. Искам да го възстановя, тъй като изглежда добре на външен вид и си е истинска ценност в днешно време. Снимка има като прикачен файл. _________________ Тролеите напред!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 19:17 Заглавие: |
|
|
Аз мисля,че всеки на когото го закараш ще ти го направи.Нищо сложно.Въпроса е да е от Пернишки район иначе много разправии за превоз Успех. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 19:36 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Аз мисля,че всеки на когото го закараш ще ти го направи |
Що ли си мисля ,че никой няма да го поправи и нека не заблуждаваме човека . Единственото което е, да си го държи за спомен. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 19:46 Заглавие: |
|
|
Но защо да го заблуждаваме.Телевизора като светне екрана и е гоотов.Отделно какво ще хване с това ИТК.Може би това имаш впредвид.  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 19:55 Заглавие: |
|
|
Айде да не спорим ,но човека ясно каза че телевизора не е работил и преди да му вземе трафа и има счупена лампа. Къде ще намери лампа? А знаеш ли трафа колко много изводи има за да ги свържеш където са били . Но той писа че и трафа не може да върне защото го няма . Та какво възтановяване ще може да се направи във всеки сервиз както пишеш ? Та три четвърти от пишещите тук не са виждали на живо такъв телевизор.Може и да има някъде по таваните такъв захвърлен но това е тежка задача за намиране .Тъй че нека питащия го отпише .
http://rw6ase.narod.ru/000/tw/rubin102.html _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 19:56 Заглавие: |
|
|
И аз мисля, че никой няма да иска затова пиша тук, та дано на някой му се занимава. А за това какво ще лови не е важно. Сега има VHF модулатори или сендери. Аз винаги ще го пазя за спомен, но друго си е като дойдат гости да го пуснеш или на децата, да видят какво е имало преди повече от половин век
P.S: Трафа е налиния, пазя го. Просто не е в телевизора. Лампа мога и да намеря. В един друг форум има колекционери и се намират понякога такива неща... _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 20:06 Заглавие: |
|
|
Успех тогава .
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 21:29 Заглавие: |
|
|
| Ако трафа е същия ще се наема да го направя.Какво толкова пък-едно време 1983 година взех изпита си на ПИРИН и ще си припомня добрите стари времена.Ако се наемаш да го докарш до Карлово обади се.Телефона на Л.С. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2011 22:08 Заглавие: |
|
|
Коцев,тук не иде реч за ремонт а за реставрация.При положение че това е друга свера на човешката дейност то тогава и цената придобива други измерения.Всеки по опитен телевизионен техник би го реставрирал но цената няма да се приравнява на цената на ремонта китайско шаси. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|